krzysztof1 Napisano 9 września 2009 Udostępnij #1 Napisano 9 września 2009 Witam. Wybudowałem na działce na podstawie zgłoszenia budynek gospodarczy. Teraz chciałbym do niego podłączyć kanalizację. Otrzymałem od Urzędu Gminy warunki wykonania przyłącza , według nich mam wykonany projekt przyłącza sanitarnego. Czy mam przed przystąpieniem do robót powinienem zrobić zgłoszenie do starostwa ? Link do komentarza
Redakcja Napisano 11 września 2009 Udostępnij #2 Napisano 11 września 2009 Można się domyślać , że gmina wykonała dokumentację sieci wraz z przyłączami do działek, nie trzeba więc zgłaszać zamiaru budowy, gdyż takie inwestycje można realizować po naniesieniu przyłączy na mapy geodezyjne, co pewnie zrobiła już gmina. Link do komentarza
krzysztof1 Napisano 11 września 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 11 września 2009 Dziękuje za odpowiedź. Od Gminy otrzymałem pismo w którym są w punktach wyszczególnione ogólne zasady wykonania przyłącza czyli : do której studzienki , jaka średnica rury , jaka studzienka i w jakiej odległości od budynku itp. Na podstawie tych zaleceń jest wykonany projekt. Natomiast po wykonaniu przyłącza należy zrobić inwentaryzację powykonawczą . Ma ją zrobić geodeta i wszystkie zmiany nanieść na mapy Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się