Pawelcio Napisano 14 lipca 2009 Udostępnij #1 Napisano 14 lipca 2009 Czy zwykła folia ochronnaTYP 200 wystarczy do wyłożenia wykopu pod ławę fundamentową (beton lany bezpośrednio do wykopu-folia ma zabezpieczyć przez wyciąganiem wody z betonu do piasku)? Ława pod fundament dla domku letniskowego (szer wykopu 25cm).PozdrawiamPaweł Link do komentarza
Super B Napisano 6 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 6 sierpnia 2009 Przypominam, bo warto, aby ktoś udzielił odpowiedzi Link do komentarza
maxr Napisano 9 sierpnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 9 sierpnia 2009 Wystarczy o szerokości 30 cm. Folia kubełkowa jest dla innych zastosowań jak naprzykład ochrona steropianu przed działanie ziemi. Link do komentarza
dylot Napisano 10 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 10 sierpnia 2009 ciekawe skąd się wzięła moda na dawanie foli do wykopów na ławy czy fundamenty, wydaje się być ok w końcu "mleczko" nie wsiąka w grunt ale przecież woda może się dosyć łatwo dostać w ławę i może mieć problem z wydostaniem się a to już nie musi być takie dobre.. No, ale to tak na czas wylewania a ciekawe jak zachowuje się beton na przestrzeni lat w takiej folii? Dlatego u siebie jej nie zastosowałem. Link do komentarza
Etka Napisano 4 września 2009 Udostępnij #5 Napisano 4 września 2009 Ja też nie zastosowałam, pieniądze wyrzucone w błoto Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się