Mathir Napisano 10 lipca 2009 Udostępnij #1 Napisano 10 lipca 2009 Chciałem zapytać, czy istnieją, a właściwie, czy są dostępne na rynku jakieś nagrywarki z hdd, na których można nagrywać kilka programów jednocześnie (o tej samej godzinie)? Link do komentarza
Jan_13 Napisano 11 lipca 2009 Udostępnij #2 Napisano 11 lipca 2009 Podobno w Japonii są już nagrywarki z kilkoma tunerami. Tylko patrzeć jak będą w Polsce. Ale za prawdziwość tej informacji (znalezionej w necie) nie biorę odpowiedzialności. Chociaż na logikę biorąc... coś takiego musi się pojawić. Link do komentarza
el-instalator Napisano 10 sierpnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 10 sierpnia 2009 Faktycznie potrzebny będzie model z kilkoma tunerami. Takie rozwiązania to nie żadna nowość, tyle że mało popularne, bo koszty produkcji są wyższe. Podejrzewam, że bardziej opłacalne mogą być dwie tańsze nagrywarki z HD. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 11 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 11 sierpnia 2009 Kurczę... Ja tu kombinuję o "kosmicznym" urządzeniu z kilkoma tunerami... Przychodzi el-instalator i od niechcenia rzuca pomysł, który powinien być dla każdego oczywisty... oczywisty, ponieważ jest logiczny. Ale widać z logiką jestem ostatnio na bakier. Szacunek el-instalator. Uświadomiłeś mi jak wielkie blokady umysłowe miewam Link do komentarza
KAROI Napisano 12 sierpnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 12 sierpnia 2009 Nie szkodzi Jan_13 Nie jesteś jedyny Link do komentarza
el-instalator Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij #6 Napisano 13 sierpnia 2009 Powiem wam na pocieszenie, że u siebie też takie "zaciemnienia" obserwuję, ale podobno jak się je jeszczze rejestruje to, z człowiekiem nie jest jeszcze całkiem źle Przyszło mi do głowy to rozwiązanie, bo często "supernowości" są tak potwornie drogie, że naprawdę dwie typowe nagrywarki mogą być tańsze. No i jak jedna się zepsuje, to zostaje nam jeszcze druga! Link do komentarza
Agatka1987 Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij #7 Napisano 25 listopada 2009 Ja jeszcze nie spotkałam się z taką nagrywarką, ale jak już jest w Japonii to tylko patrzeć jak u nas się pojawi:) Jedyna moja rada jest taka, że proponuje zajrzeć do sklepów internetowych z RTV, może tam uda Ci się coś takiego znaleźć lub jest jeszcze taka opcja, że uda się taką nagrywarkę sprowadzić z zagranicy, jeżeli nie jest dostępna nigdzie w Polsce. Link do komentarza
simon_r Napisano 26 listopada 2009 Udostępnij #8 Napisano 26 listopada 2009 Jak się ma TV cyfrową to zazwyczaj w dekoderze jest już nagrywarka. Ponieważ i tak nie można z niej nic zrzucić na płytę więc wypada mieć również "prawdziwą" nagrywarkę... w tym momencie możemy już nagrywać dwa programy na raz a trzeci oglądać Link do komentarza
Super B Napisano 29 listopada 2009 Udostępnij #9 Napisano 29 listopada 2009 Cytat Jak się ma TV cyfrową to zazwyczaj w dekoderze jest już nagrywarka. Ponieważ i tak nie można z niej nic zrzucić na płytę więc wypada mieć również "prawdziwą" nagrywarkę... w tym momencie możemy już nagrywać dwa programy na raz a trzeci oglądać W sumie racja Link do komentarza
Jolka3 Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij #10 Napisano 30 listopada 2009 Ja tam uwielbiam swoją nagrywareczkę, daje mi wolność! Nie musze zawalać nocy, żeby obejrzeć coś ciekawego w TV. Link do komentarza
el-instalator Napisano 1 grudnia 2009 Udostępnij #11 Napisano 1 grudnia 2009 U mnie też nagrywarka to sposób na obejrzenie czegoś , co jest nadawane o jakiś nieludzkich porach. Drugi plus to możliwość przewijania reklam. Mój sprzęt to już dziś staroć bez HDD, ale oglądam b. mało i na moje potrzeby wystarcza. Za to oglądając normalnie telewizję często odechciewa mi się przy 2-3 bloku reklamowym Link do komentarza
Konfi Napisano 14 kwietnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 14 kwietnia 2010 Samsung jest naprawdę OK! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się