Melon Napisano 8 lipca 2009 #1 Napisano 8 lipca 2009 cześćChciałem się poradzić kogoś w sprawie kupna domu Znalazłem pół bliźniaka do kupienia w niedalekiej odległości od centrum mojego miasta(250000 mieszkańców)Właściciel chce za dom 120000 zł ale dom jest do kapitalnego remontu Mam zamiar dobudować z boku domu jeszcze dwa pokoje gdyż w tej chwili układ pomieszczeń wygląda tak ze na parterze jest kuchnia,łazienka i jeden pokój a na piętrze 2 pokoje Dom jest podpiwniczony i wszystkie instalacje są sprawne ale chciałbym wszystko wymienić na noweJak oglądałem dom to nie zauważyłem nigdzie śladów wilgoci ani pleśni obecnie nikt tam od 3 lat nie mieszka więc jest wszystko zaniedbane Nie goni mnie czas i remont mogę przeprowadzać powoli gdyż posiadam 2 mieszkanie w którym obecnie mieszkam Poradźcie czy opłaca się ten zakup czy lepiej dać sobie z tym spokój i szukać domu w dobrym stanie
awaria Napisano 8 lipca 2009 #2 Napisano 8 lipca 2009 Cytat cześćChciałem się poradzić kogoś w sprawie kupna domu Znalazłem pół bliźniaka do kupienia w niedalekiej odległości od centrum mojego miasta(250000 mieszkańców)Właściciel chce za dom 120000 zł ale dom jest do kapitalnego remontu Mam zamiar dobudować z boku domu jeszcze dwa pokoje gdyż w tej chwili układ pomieszczeń wygląda tak ze na parterze jest kuchnia,łazienka i jeden pokój a na piętrze 2 pokoje Dom jest podpiwniczony i wszystkie instalacje są sprawne ale chciałbym wszystko wymienić na noweJak oglądałem dom to nie zauważyłem nigdzie śladów wilgoci ani pleśni obecnie nikt tam od 3 lat nie mieszka więc jest wszystko zaniedbane Nie goni mnie czas i remont mogę przeprowadzać powoli gdyż posiadam 2 mieszkanie w którym obecnie mieszkam Poradźcie czy opłaca się ten zakup czy lepiej dać sobie z tym spokój i szukać domu w dobrym stanie Dom "w dobrym stanie" też z reguły wymaga remontu lub przebudowy. Moim zdaniem - jeżeli masz gdzie mieszkać i możesz sobie pozwolić na dłubaninę , chata pozwala ci na inwencję twórczą , bierz do total remontu. Im więcej jest do zrobienia , tym mniejszy ból przy rozwalaniu czegoś za co zapłaciłeś.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się