Skocz do zawartości

Historia edycji

Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Z tego co mi wiadomo to ok. dwa lata temu.  Pęknięcie znajdowało sie na ścianie zewnętrznej 1m powyzej okna, naprawione przy pomocy jakiś śrub i preparatu coś na zasadzie iniekcji. Nie wiem jak to się fachowo nazywa  
    • Jak dawno ciekło, dlaczego i skąd ciekło, no i jak dawno była naprawa?
    • Cześć,  Szukam porady co mogę z tym zrobić ? Tak wygląda oścież nad oknem, w budynku wcześniej był przeciek i zostało to już naprawione. Jednak w niektórych miejscach  farba się odparzyła i zaczęła odchodzić wraz z tynkiem.  Podpowiedzcie co najlepiej zrobić ? Usunac tynk/gladz na całej szerokości i położyć na nowo, może użyć jakis wodoszczelny tak jak do łazienek? Czy może lepiej usunąć całkiem tynk, tylko zagruntować i pomalować ?    W międzyczasie wszystko oczyściłem zagruntowałem i położyłem gładź gta ale po roku zaczęła się odparzac przy samej ścianie przez dużą wilgotność, przynajmniej tak mi się wydaje.  czy ktoś ma jakieś pomysły?   
    • O widzisz, nawet nie wiedziałem że jest woda do żelazka. Do starego jej przywoziłem kondensat spod pieca gazowego, ale w tym nowym nie zalecają destylowanej. Także nawet nie wiem co wlewała. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Ale myślisz że kondensat spod kotła gazowego nie będzie tak czysty jak ta woda ze suszarki? Wszak za darmo i wylewam teraz 10L dziennie, bo nie mam kiedy pompki zamontować. A przy okazji szukania, oczywiście Elektroda jest największą kopalnią wiedzy, natknąłem się na taki filmik. Więc kamienia w tym kondensacie nie ma, ale ciekawe czy ro wszystko co na tym płatku też kondensuje się w tej wodzie. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Polemizowałbym. Ale wodę do żelazek można kupić w sklepach, tańsza niż mineralna. Ja mam taką czyściutką, uzyskaną z podwójnej, odwróconej osmozy. Pracowałem kiedyś w tym miejscu i od czasu do czasu chodzę tam z pustą flaszką.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...