Pomocnik Napisano 2 marca 2009 Udostępnij #1 Napisano 2 marca 2009 W domach jednorodzinnych wykorzystuje się rozmaite źródła światła. Tradycyjne żarówki coraz częściej zastępowane są przez ich energooszczędne zamienniki. Różne są też sposoby sterowania światłem – nowoczesny osprzęt elektroinstalacyjny daje wiele możliwości. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/instalacje-elektryczne/a/475-dobor-energooszczednego-oswietlenia-i-osprzetu-elektroinstalacyjnego Link do komentarza
Gość inz Napisano 22 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 22 sierpnia 2009 Warto tylko zaznaczyć, że świetlówki psują wzrok. Mechanizm działania żarówki zwykłej jest taki, że rozgrzany pręcik świeci cały czas. Świetlówka miga (napięcie zmienne), to jest dla człowieka nie do wychwycenia, ale bardzo niszczy oczy. Kupując należy wybrać taką która miga częściej np 100 MHz zamiast 50 MHz, ale i tak zawsze pozostaje fakt, że to miga. Link do komentarza
Gość Dario Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij #3 Napisano 10 czerwca 2020 50MHz, 100MHz - widać jaki z ciebie inżynier, jak z koziej d... trąba. Link do komentarza
Gość Gibson Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij #4 Napisano 24 czerwca 2020 Zgadzam się z Inz, trzeba o to zadbać ale producenci czy sprzedawcy(przynajmniej Ci marni) nie powiedzą o tym potencjalnemu klientowi. Ja chcę sobie zrobić namiastkę oświetlenia smart w mieszkaniu bo kupiłem w stanie deweloperskim. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się