Pomocnik Napisano 16 grudnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 16 grudnia 2008 Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/sciany-i-stropy/porady/804-jak-wykonac-strop-monolityczny Link do komentarza
Gość ASDFGHYCVNMHUI Napisano 16 grudnia 2008 Udostępnij #2 Napisano 16 grudnia 2008 to w końcu co jest lepsze-strop akermana czu monolityczny? Link do komentarza
tukaj Napisano 16 grudnia 2008 Udostępnij #3 Napisano 16 grudnia 2008 Cytat to w końcu co jest lepsze-strop akermana czu monolityczny? Witam,Według mnie każdy ma zalety i wady, ale ja wybrałem projekt ze stropem monolitycznym. Sam projekt oczywiście wybieraliśmy z innych względów, ale to że się okazało, iż ma strop monolityczny uważamy za jedną z jego zalet . Strop nie popęka , nie będzie klawiszował, trzeba było go tylko wyciszyć - to wada, inne sprawy to same zalety.pozdrawiam;Darek Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 16 grudnia 2008 Udostępnij #4 Napisano 16 grudnia 2008 monolityczny znaczy bardziej pracochłonny a tym samym droższy (robocizna ) Link do komentarza
tukaj Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #5 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat monolityczny znaczy bardziej pracochłonny a tym samym droższy (robocizna ) Witam,Monolityczny znaczy bardziej pracochłonny, ale niekoniecznie droższy - to już zależy od Twoich umiejętności negocjacyjnych tak w przypadku zakupu materiałów jak i w znalezieniu dostępnego cenowo wykonawcy - mnie się udało !!!pozdrawiam:Darek Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #6 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat Witam,Monolityczny znaczy bardziej pracochłonny, ale niekoniecznie droższy - to już zależy od Twoich umiejętności negocjacyjnych tak w przypadku zakupu materiałów jak i w znalezieniu dostępnego cenowo wykonawcy - mnie się udało !!!pozdrawiam:Darek Tylko pogratulować ale skoro piszesz ze "droży" nie koniecznie to napisz ile i za ile Link do komentarza
tukaj Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #7 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat Tylko pogratulować ale skoro piszesz ze "droży" nie koniecznie to napisz ile i za ile Witam,Szczerze mówiąc, to nie mam w tej chwili rozbitych kosztów i trudno by mi było je odszukać , ale jak znajde chwilę, to nie omieszkam. Z tego co pamiętam na chwilę obecną za robocizną stan surowy z więźbą dachową zapłaciłem 34 tys zł, ale było to pięć lat temu. Pisałem, że mi się udało, bo niektórzy potencjalni wykonawcy krzyczeli dwa razy tyle. Podobnie było z materiałami.pozdrawiam:Darek Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #8 Napisano 17 grudnia 2008 ..........wiec 5 lat temu były inne ceny niż teraz ale sam chętnie dowiem się ile koszt był takowego stropu Link do komentarza
tukaj Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #9 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat ..........wiec 5 lat temu były inne ceny niż teraz ale sam chętnie dowiem się ile koszt był takowego stropu Witam,Ok, odszukałem umowę z wykonawcą , koszt wykonania stropu nad parterem to 5 tys zł ( deski i stemple po stronie wykonawcy ). Na materiały wydałem : pręty zbrojeniowe - 2376 zł, beton B12,5 - 15 m3 - 2712 zł, co daje łącznie 10088 zł, załóżmy że były jeszcze jakieś drobiazgi jak gwoździe itp, więc łączny koszt nie przekroczył 10500 zł.pozdrawiam:Darek Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #10 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat Witam,Ok, odszukałem umowę z wykonawcą , koszt wykonania stropu nad parterem to 5 tys zł ( deski i stemple po stronie wykonawcy ). Na materiały wydałem pręty zbrojeniowe - 2376 zł, beton B12,5 - 15 m3 - 2712 zł, co daje łącznie 10088 zł, załóżmy że były jeszcze jakieś drobiazgi ja gwoździe itp, więc łączny koszt nie przekroczył 10500 zł.pozdrawiam:Darek podaj jak duży ten strop był Link do komentarza
tukaj Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #11 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat podaj jak duży ten strop był Witam,Proszę zerknij w projekt, tam są dokładne dane ( podłogi mam jakieś 100m2).pozdrawiam:Darek Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #12 Napisano 17 grudnia 2008 to cena podobna do stropu z poroterma jeżeli ma 100 metrów Link do komentarza
tukaj Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #13 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat to cena podobna do stropu z poroterma jeżeli ma 100 metrów Witam ,Ok, nie ma się co spierać monolityczny czy nie każdy wybiera sam.pozdrawiam:Darek Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #14 Napisano 17 grudnia 2008 nie nie jestem daleki od spierania sie ....ja porównuje tylko ceny a tak jak napisałeś każdy wybiera sam Link do komentarza
tukaj Napisano 18 grudnia 2008 Udostępnij #15 Napisano 18 grudnia 2008 Cytat nie nie jestem daleki od spierania sie ....ja porównuje tylko ceny a tak jak napisałeś każdy wybiera sam Witam,No to dobrze bo już myślałem że jesteś opozycyjnie nastawiony, życzę sukcesów w budowaniu !!!.pozdrawiam: Darek Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 18 grudnia 2008 Udostępnij #16 Napisano 18 grudnia 2008 Cytat Witam,No to dobrze bo już myślałem że jesteś opozycyjnie nastawiony, życzę sukcesów w budowaniu !!!.pozdrawiam: Darek Dzięki na pewno przydają się.... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się