Pomocnik Napisano 11 grudnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 11 grudnia 2008 Miałem szczęście do kilku ekip (budowa systemem gospodarczym) ale nie do tynkarzy. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/sciany-i-stropy/a/978-pekajacy-tynk-na-nierownym-suficie Link do komentarza
Gość JBZ Napisano 11 grudnia 2008 Udostępnij #2 Napisano 11 grudnia 2008 Coś w tych wyliczeniach nie tak, albo tynkarze przesadzili. Jeśli różnica poziomów sufitu wynosiła 4 cm, to po zastosowaniu tynku cem-wap jego grubość powinna wynosić od 1,5 cm do 5,5 cm. Trzeba było najpierw wykonać niwelację sufitu (ale nie tynkiem!) masą typu PCC, a potem wykonać ten tynk. Pękanie tynku jest dowodem, że kilka grubych warstw naniesiono w stanie świeżym, co jest kardynalnym błędem! Teraz trzeba skuć całość aż do stropu i wykonać co napisałem. Link do komentarza
Gość tynkarz Napisano 23 maja 2012 Udostępnij #3 Napisano 23 maja 2012 jak czytałem ten post to mi się płakać zachciało, musisz być totalnym debilem że się zgodziłeś na cokolwiek co ma powyżej 2,5cm grubości na suficie, gratuluję. Link do komentarza
Gość marek Napisano 11 sierpnia 2015 Udostępnij #4 Napisano 11 sierpnia 2015 Też miałem podobny problem z pękającym sufitem. Ale zamiast go ciągle szpachlować, wymyśliłem coś innego. Sufity napinane. Łatwy i szybki montaż,w przeciwieństwie do sufitu podwieszanego. No i ten efekt.. :) Link do komentarza
Gość Jarek Napisano 5 marca 2016 Udostępnij #5 Napisano 5 marca 2016 Ja jestem tynkarzem 20 lat i nie odwarzyłbym sie tyle tynku na sufit rzucać.No ale sa tynkarze i paprusy.Maksymalna grubośc tynku to 3.5 cm Link do komentarza
Gość lech Napisano 14 czerwca 2017 Udostępnij #6 Napisano 14 czerwca 2017 płyty gipsowe w kuchni??? Link do komentarza
joks Napisano 14 czerwca 2017 Udostępnij #7 Napisano 14 czerwca 2017 29 minut temu, Gość lech napisał: płyty gipsowe w kuchni??? w szkieletówkach robią wylewane żelbetowe?? Link do komentarza
Gość Do Jarka tynkarza z 20 letnim doświadczeniem Napisano 18 sierpnia 2018 Udostępnij #8 Napisano 18 sierpnia 2018 Kolego... maksymalna grubość tynku wg. PN B 10110:2005 wynosi odpowiednio na ścianie 25 mm, na suficie 15 mm. Mowa oczywiście o tynkach gipsowych. A co do przypadku tych magików od 7 cm na suficie to brak słów. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się