zocha Napisano 1 grudnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 1 grudnia 2008 Rozważam kupno mieszkania w stuletniej kamienicy. Sprawdzając u zarządcy jej stan techniczny natknęłam się na informację, że stopień zużycia stropów to 53%. Wydaje mi się to bardzo dużo, ale zarządca mówił że nie ma się czym martwić. Od tej pory każdy zapytany przeze mnie "fachowiec" mówi co innego.Czy ktoś z Państwa orientuje się ile kosztowałby taki remont stropów? Kamienica ma 4 piętra. Bardzo proszę o jakąś radę, pozdrawiam Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 17 grudnia 2008 Udostępnij #2 Napisano 17 grudnia 2008 Cytat Rozważam kupno mieszkania w stuletniej kamienicy. Sprawdzając u zarządcy jej stan techniczny natknęłam się na informację, że stopień zużycia stropów to 53%. Wydaje mi się to bardzo dużo, ale zarządca mówił że nie ma się czym martwić. Od tej pory każdy zapytany przeze mnie "fachowiec" mówi co innego.Czy ktoś z Państwa orientuje się ile kosztowałby taki remont stropów? Kamienica ma 4 piętra. Bardzo proszę o jakąś radę, pozdrawiam znajdź inspektora z uprawnieniami konstrukcyjnymijeśli zdecydujesz się to ruszyć to i tak bez niego się nie obędzie projekt pozwolenia itd - pozdrawiam Link do komentarza
colin Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij #3 Napisano 21 grudnia 2008 Warto zastosować do remontu stropów drewnianych wełne celulozową. Izolacja celulozowa oprócz właściwości cieplnych i wygłuszających konserwuje drewno ponieważ zawiera sole boru które likwidują szkodniki pleśnie i grzyby. Jest to technologia stworzona do drewna. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się