Skocz do zawartości

Strop na belkach stalowych. . .

Recommended Posts

Napisano
Witam.
Jakie stosuje się zbrojenie oraz jaka powinna być grubość warstwy betonu w stropach z belkami stalowymi? Belki w rozstawie co ok. 1m.
Proszę o pomoc

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• W sprawie bielenia drzew i drzewek. Nie wiem na ile to prawda, ale gdzieś podsłuchałem, że do roztworu wapna dobrze jest dodać Miedzian oraz olej parafinowy. Podobno taka mieszanka jest najskuteczniejsza. Olej parafinowy oprócz poprawienia przyczepności wapna (nie spływa po deszczu), pomaga zwalczać zimujące jaja mszyc, przędziorków, ochojników czy bawełnic. Miedzian wiadomo - działa zabójczo na grzyba i bakterie. Spotkaliście się kiedyś z taką mieszanką? Może ktoś już stosował? @Elfir jak myślisz? Dobry pomysł?  
    • Nie calkiem, czekam, az zima troche odpusci. Ale ona uparcie trzyma, wiec pomyslalam sobie (), ze to dobry moment na letnie wspomnienia. Bo dzialka latem ma jedna, wielka zalete - mozna smazyc ryby na zewnatrz .                     Niestety, sa rowniez minusy, ktore nazywaja sie szerszenie. Dzialka jest wystarczajaco duza i nie przeszkadzaly mi, dopoki nie zdecydowaly sie zamieszkac w narozniku domku. Zauwazylam najpierw na kanapie drobinki styropianu i chyba plyty osb. Najpierw myslalam, ze to myszy, ale obeszlam domek i zobaczylam, jak wlatuja pod okapem. Z bolem seca wezwalam specjalistow, bo przyjezdzaja do mnie goscie z dziecmi i nie moglam ryzykowac. Poprzedniego roku zrobily gniazdo w domku z serduszkiem...     20240730_173614.mp4     Piekne i straszne zarazem. Gdyby byly wieksze, to chyba nie mielibysmy zadnej szansy jako gatunek...      
    • Witam. Czy da radę na podstawie tego planu ustalić, czy ściany zaznaczone na czerwono są nośnymi?  
    • Rekuperator Ostberg Heru 160T (R) + sterownik dotykowy IQC   Sprzedam nowoczesny rekuperator Ostberg Heru 160T (R - wersja prawa) z regulatorem dotykowym IQC. Urządzenie zapewnia efektywną wymianę powietrza w budynku, a jego energooszczędna konstrukcja pozwala na znaczne oszczędności. Produkt spełnia najwyższe standardy jakości (produkt szwedzkiej firmy Ostberg). Urządzenie jest nieużywane (niewyjęte z opakowania), zakupione pod koniec października 2025 roku. Sprzedaję z racji zmiany projektu wentylacji, a co za tym idzie rekuperatora. Możliwy odbiór osobisty lub wysyłka paletowa.
    • Zmarl stosunkowo niedawno... MacGyver i Chuck Norris nie z tej bajki, pozostaja domysly i przypuszczenia.   Obstawiam wiewiorke, skok z drzewa i na drzewo, to dla niej pestka.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...