Skocz do zawartości

Wentylator sufitowy

Recommended Posts

Napisano
Witam
Ze względu, że to mój pierwszy post na forum, chciałem sie z wszystkimi serdecznie przywitać...mam nadzieje,że spotkam tu wiele ciekawych i wartościowych opinii oraz miłych ludzi. Za pomoc z góry dziękuje...

Chciałem się Was poradzić względem zakupu wentylatora sufitowego. Przedstawię link i proszę o zapoznanie sie z nim ;

http://www.luxmarket.pl/p/Wentylator%20suf...AL%20chrom/5663

Potworne upały a przydałoby się jakieś ochłodzenie...pracuję stacjonarnie, bardzo często w domu, i w związku z tym myślę nad instalacją takiego wentylatora...Czy jest w ogóle sens ? Chciałbym najchętniej uzyskać opinie ludzi, którzy już coś takiego posiadają oraz tych, którzy również mają problem; kupić czy nie ?

Interesują mnie również opinie na temat sklepu internetowego

www.luxmarket.pl

, ze względu na to, że zakupy będę robił w sieci.
Może już ktoś korzystał...jest w stanie napisać jakąś opinię na temat sprzedawcy. Sklep wydaje się bardzo porządny...z tego co już sie zorientowałem sprzedawca działa również na allegro i cieszy się dobrą, nieposzlakowaną opinią...

Tak więc czekam na opinie i pomoc w tej delikatnej sprawie...
Napisano
Cytat

Witam
Ze względu, że to mój pierwszy post na forum, chciałem sie z wszystkimi serdecznie przywitać...mam nadzieje,że spotkam tu wiele ciekawych i wartościowych opinii oraz miłych ludzi. Za pomoc z góry dziękuje...

Chciałem się Was poradzić względem zakupu wentylatora sufitowego. Przedstawię link i proszę o zapoznanie sie z nim ;

Potworne upały a przydałoby się jakieś ochłodzenie...pracuję stacjonarnie, bardzo często w domu, i w związku z tym myślę nad instalacją takiego wentylatora...Czy jest w ogóle sens ? Chciałbym najchętniej uzyskać opinie ludzi, którzy już coś takiego posiadają oraz tych, którzy również mają problem; kupić czy nie ?

www.luxmarket.pl

Może już ktoś korzystał...jest w stanie napisać jakąś opinię na temat sprzedawcy. Sklep wydaje się bardzo porządny...z tego co już sie zorientowałem sprzedawca działa również na allegro i cieszy się dobrą, nieposzlakowaną opinią...

Witam takze i spiesze z opinia.
Najwpierw o posiadaniu takiego wentylatora i jego uzytecznosci. Mieszkam za granica od wielu lat i montowanie takich wentylatorow(wiatrakow) suitowych jest tutaj bardzo powszechne. Spelniaja one swoje zadanie nie tylko w czasie upalow ale takze i w zimie. Jest zalecane wlaczanie ich na pewien czas-powiedzmy na piec godzin,w celu rownomiernego rozprowadzenia cieplego powietrza w pomieszczeniach. Wentylatory te takze pomagaja w pewnym stopniu w zapobieganiu tworzenia sie plesni i grzybow na scianach-ruch powietrza. Napewno wszystko to jest Ci wiadome. Oczywiscie najbardziej przydaja sie w lecie. Nawet gdy mamy klimatyzacje, powinnismy zainstalowac wentylatory sufitowe prawie w kazdym pomieszczeniu poniewaz- znow- pomagaja w rownomiernym rozprowadzeniu powietrza w pomieszczeniach a tym samym mamy rownomierna, przyjemna temperature a takze oszczedzamy na eksploatacji klimatyzacji. Mam klimatyzacje a takze zamontowane takie wentylatory we wszystkich pokojach i w kuchni i bardzo polecam zamontowanie takiego wentylatora u Ciebie. Napewno nie porzalujesz. Jesli chodzi o sklep luxMarket--polecam takze. POniewaz mieszkam za granica a remontuje moj dom w Warszawie-kupowalam od nich wentylatory do mojego domu w Warszawie--zdaje se przeszlo rok temu.Kupilam wentylator marki Westinghouse. Transakcja byla oczywiscie "internetowa"--wszystko bylo w porzadku--zadnych klopotow--bardzo mila i profesjonalna obsluga---bardzo ich polecam. Zycze powodzenia i trzymania sie "zimno" w czasie upalow. Tak, slyszalam od zanjomych, ze w Polsce temeratura jest raczej tropikalna!!. Pozdrowienia, Ela.
Napisano
Cytat

Tak, slyszalam od zanjomych, ze w Polsce temeratura jest raczej tropikalna!!. Pozdrowienia, Ela.

Bez przesady. Ale zimno raczej nie bedzie przez jakiś czas. Choć słyszałem ostanio jedną z mam proszącą syna o zabranie ciepłych rzeczy bo jest zimno - tylko 24 stopnie. Ludziom sie zmienia sposób myślenia o tym co zimne co ciepłe. icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Witam

www.luxmarket.pl

To pożyteczna rzecz,naprawde ładnie chłodzi.Raczej polecam markowy zakup.Kiedyś założyłem taki scalony z żyrandolem i był kłopot z dużymi predkościami-zaczynał odlatywać na boki.Bob icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

To pożyteczna rzecz,naprawde ładnie chłodzi.Raczej polecam markowy zakup.Kiedyś założyłem taki scalony z żyrandolem i był kłopot z dużymi predkościami-zaczynał odlatywać na boki.Bob icon_biggrin.gif

Tez taki mam ,fajnie chłodzi.Kupiłam w supermarkecie i to był błąd bo jest niestabilny przy max obrotach,na niskich jest ok,takie mi wystarczają jak nie ma dużego skwaru przez szereg dni. icon_biggrin.gif
Napisano
Witam
Dziękuje za wszelkie opinie, ostatecznie przekonaliście mnie do zakupu...tak sie składa, że już wiatraczek jest u mnie w domu...co prawda jeszcze nie zamontowany ale leży i czeka na fachowca...chętnie skorzystam z działu "Gdzie kupiłeś tanio i dobrze Cię obsłużono?"

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Oto instrukcja krok po kroku, jak skutecznie odszarzyć i odnowić taras drewniany za pomocą Osmo -Gel 6609:     Krok 1: Przygotowanie tarasu Usuń meble ogrodowe i inne przedmioty z tarasu. Zamiataj taras, aby usunąć luźny brud, liście i inne zanieczyszczenia. Dokładnie zwilż powierzchnię wodą – to pomoże żelowi równomiernie wniknąć w drewno. Zabezpiecz metalowe elementy i rośliny – przykryj je np. folią, aby uniknąć uszkodzeń przez preparat. Krok 2: Aplikacja Osmo żel do odszarzania ;6609 Dokładnie wymieszaj preparat przed użyciem. Nałóż żel obficie pędzlem lub szczotką wzdłuż słojów drewna. Żel ma konsystencję zapobiegającą ściekaniu, więc nadaje się również na powierzchnie pionowe. Pozostaw żel na około 20 minut, nie dopuszczając do jego wyschnięcia. W razie potrzeby możesz lekko zwilżyć powierzchnię wodą w trakcie działania. Krok 3: Czyszczenie powierzchni Po upływie 20 minut, wyszoruj powierzchnię szczotką tarasową (np. Osmo szczotka do tarasów) zgodnie z kierunkiem słojów drewna. Dokładnie spłucz wodą, najlepiej z użyciem węża ogrodowego lub myjki niskociśnieniowej. Pozostaw drewno do całkowitego wyschnięcia – minimum 24–48 godzin. Krok 4: Ochrona drewna po odszarzeniu Po wyschnięciu drewna, zabezpiecz taras odpowiednim olejem do drewna Osmo, np.: Osmo Tarasowy Olej Ochronny (dla naturalnego wyglądu) Osmo Olej do tarasów z pigmentem (jeśli chcesz odświeżyć kolor) Aplikuj olej cienką warstwą pędzlem lub aplikatorem do oleju, zgodnie z instrukcją producenta. Wskazówki dodatkowe: Pracuj w pochmurny, ale suchy dzień – nie stosuj środka w pełnym słońcu ani przed deszczem. Nie rozcieńczaj żelu – produkt jest gotowy do użycia. Wydajność: ok. 10 m² z 1 litra przy jednej aplikacji (w zależności od stopnia poszarzenia). Chcesz, żebym przygotował z tego wersję do druku lub do umieszczenia na stronie/sklepie?
    • Ostatnio wchodzę na poddaszę pod wieczór, a nagle się zachmurzyło, drzwi na przestrzał otwarte. Ubieram podkoszulek i nie wiem o co chodzi, bo podkoszulek mokry. Patrzę na higrometr, a tu 89%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Dobrze, ze się w końcu dowiedziałeś. Przecież mrówki mają "mszycowe" farmy (albo fermy) i nie dadzą ich tknąć, bo mają darmową spadź, żarelko do oporu. Ja od dawna kleję lepem pnie wszystkich drzew i co się tylko da. To taka taśma, dwustronnie klejona. Jedna strona klei do drzewa (korę pnia trzeba w tym miejscu delikatnie zrównać, żeby szparami nie przechodziły pod spodem) i dookoła pociągnąć pasek, taki na 5 centymetrów. A wtedy warstwy wierzchniej żadna mrówka nie przejdzie. I po zawodach. Na rok jest spokój.     Nie skłaniaj się. Mnie schły gałązki wiśnio-czereśni. Wyszukałem gdzieś, ze to szkodnik, którego larwy żyją pod warstwą kory i stamtąd szkodzą. I ze walka z nimi jest bardzo trudna. Wiec drzewka poszły pod siekierę i mam spokój. U Ciebie też może być coś, co mieszka w ukryciu.  
    • Są układy do sterowania żyrandolem na dwóch przewodach + PE oddzielny (nawet w sklepie AVT są), więc nie ma problemu. 
    • Zrobiłem dziś doświadczenie ekologiczne. Zabrałem z Katalpy dwie żywotne larwy biedronki i przeniosłem na słoneczniki zaatakowane mszycami. W momencie zaczęły mszyce pożerać. Dwie minuty. Mrówki które o mszyce dbają, w momencie je zaatakowały. Tak agresywnie, że larwy biedronki okaleczone odpadły z rośliny jedna po drugiej. Wniosek? Tępić mrówki! Tępić! Nie ma z nich w ogrodzie pożytku.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...