Skocz do zawartości

Luksfery?

pawlik

Recommended Posts

Napisano
Witam
Chciałbym oddzielić kuchnie i salon zakręcaną ścianką z luksferów o wysokości 2m. Szukam jakiegoś szybkiego sposobu, który nie jest za drogi. Zeby był łatwy w montażu bez zbędnego bałaganu. Czy jest coś takiego??icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Witam
Chciałbym oddzielić kuchnie i salon zakręcaną ścianką z luksferów o wysokości 2m. Szukam jakiegoś szybkiego sposobu, który nie jest za drogi. Zeby był łatwy w montażu bez zbędnego bałaganu. Czy jest coś takiego??icon_smile.gif

Ja znam taką samą metodę stawiania ścianek z luxferów,obojętnie prosta czy kręta.Bałaganu przy tym nie ma ,wystarczy wyłożyć podłogę wzdłuż ścianki folią.Bob icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Ja znam taką samą metodę stawiania ścianek z luxferów,obojętnie prosta czy kręta.Bałaganu przy tym nie ma ,wystarczy wyłożyć podłogę wzdłuż ścianki folią.Bob icon_biggrin.gif

Proste i wygodne. Choć kręta ścianka prawdopodobnie jest trudniejsza do zbudowania niż prosta.
Napisano
Cytat

Proste i wygodne. Choć kręta ścianka prawdopodobnie jest trudniejsza do zbudowania niż prosta.

Mąż mówi że są kleje do lukksferów,krzyżyki do montażu.Zakręty najlepiej robić przy szablonie. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Mąż mówi że są kleje do lukksferów,krzyżyki do montażu.Zakręty najlepiej robić przy szablonie. icon_biggrin.gif

Ja to robię przy pomocy giętych listew wykończeniowych do glazury.Po rozrysowaniu kształtu na suficie i podłodze przykręcam takie listwy odpowiednio wyginane i prowadzę po nich listwę .Bob icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Ja to robię przy pomocy giętych listew wykończeniowych do glazury.Po rozrysowaniu kształtu na suficie i podłodze przykręcam takie listwy odpowiednio wyginane i prowadzę po nich listwę .Bob icon_biggrin.gif

Mąż mówi że Mc Gaver/chyba taka pisownia/to neptek przy Bobie. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Po rozrysowaniu kształtu na suficie i podłodze przykręcam takie listwy odpowiednio wyginane i prowadzę po nich listwę .Bob icon_biggrin.gif

Listwę po listwie? icon_surprised.gif
Napisano
Cytat

Mąż mówi że Mc Gaver/chyba taka pisownia/to neptek przy Bobie. icon_biggrin.gif

Mac Gyver icon_biggrin.gif Choć ten to się zajmował abstrakcjami. Łazienki i luksfery nie dla niego. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Fugowanie to koszmar. Próbowałem. icon_sad.gif

Jak użyjesz odpowiedniej fugi,w tym przypadku fugi szerokiej to nie widzę problemu.Warunkiem jest dość staranne wypełnienie fug przy murowaniu.Za duże przestrzenie pozostawione do fugowania dają efekt spływania czy wypływania fugi.Bob icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

To zależy od ilości m2 .Minimum trzy dni.Murowanie na dwa razy po 6-7 warstw,plus fugowanie .Bob icon_biggrin.gif

Trzy dni bałaganu. icon_sad.gif Widywałam ścianki z luksferami które mi się podobały i takie których w życiu bym nie chciała więcej oglądać. Bardzo dużo zależy tutaj od wykonawcy. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Trzy dni bałaganu. icon_sad.gif Widywałam ścianki z luksferami które mi się podobały i takie których w życiu bym nie chciała więcej oglądać. Bardzo dużo zależy tutaj od wykonawcy. icon_biggrin.gif

Nawet najlepiej wykonana,zgodnie ze sztuką budowlana,ścianka z luxferów nie bedzie estetyczna jak nie zostanie dobrze zaprojektowana.Bob icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Bez bałaganu tez da sie to zrobić.Robili taka sściane 2na 2m i czysto było.Może na takich czysciochów trafiłam? icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Bez bałaganu tez da sie to zrobić.Robili taka sściane 2na 2m i czysto było.Może na takich czysciochów trafiłam? icon_biggrin.gif

Mąż mówi że luxferów się nie tnie to i robota czysta. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

To fakt,a szkoda, bo był kłopot z pomieszczeniem w wysokości i przycięcie rozwiązało by problem. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

A to ciekawe. Przecież to szkło a szkło zawsze można przyciąć.
Napisano
Cytat

A to ciekawe. Przecież to szkło a szkło zawsze można przyciąć.

Mąż mówi że będzie wdzięczny za opis sposobu cięcia luksferów w warunkach budowy. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Mąż mówi że będzie wdzięczny za opis sposobu cięcia luksferów w warunkach budowy. icon_biggrin.gif

Moi luksfermeni mówili że się nie da ciąć. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Znajdź mi takich, niech mi dom zbudują bez bałaganu. icon_biggrin.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...