mała sypialnia w dużym domu - jak powiększyć
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Bobas: Dziękuję za ten artykuł, wyleczyłaś mnie z pomysłu na ogród zimowy. Żeby to miało sens musiałaby być ocieplona posadzka, ciepłe profile i co najmniej 2 szybowe okna, najlepiej 3 szybowe. Koszt pewnie ze sto tysięcy. Mam podobny taras z ekspozycją południe zachód. U mnie jeszcze oprócz wiatru jest ten problem, że latem jest tam strasznie gorąco do późnego wieczora. Zabudowanie szkłem by tylko pogorszyło sprawę -
Jak się sprawdza nieogrzewana oranżeria? Nie spodziewałam się, że będzie w zimie aż tak chłodna. Temperatura jest tu o zaledwie 7-8°C wyższa niż na zewnątrz - mówi Ela, Członkini Klubu Budujących Dom, która ogród zimowy użytkuje od 2014 r. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/31226-nieogrzewana-oranzeria-nie-zawsze-sie-sprawdza
-
Przez Kamil 3488 · Napisano
Witam grupę 👋.Mam trochę dylemat odnośnie ustawienia sznurka przy ścianach szczytowych.Ustawiając górę wieńca jak w projekcie na+7.45 sznurek puszczam od tego do wieńca ściany kolankowej odsuwając się też 5 cm od krawędzi w stronę środka? W projekcie skala 1.25 mierząc linijką nie zgrywa się z bokiem wieńca tylko wchodzi w niego (przedłużyłem linię ołówkiem na zdjęciu)skala pokazuję jakieś 2mm czyli 5 cm.. dobrze myślę?A co z ociepleniem wieńca mówią o 10 cm tu by było jakieś 5 ale pokazane jest na rysunku ocieplenie raczej aż do membrany. -
Cześć, chciałbym zamontować parawan nawannowy, natomiast na ścianie w miejscu gdzie miałby zostać zamontowany są kamyki ozdobne(zdjęcie), różnej wielkości. Jedne odstają bardziej od innych. Dlatego profil od parawanu nie będzie prawidłowo przylegał do ściany. Myślałem aby skuć te kamyki ale jest ryzyko, że zostanie uszkodzone lustro po lewej stronie. Co byście doradzili w takiej sytuacji? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
-
coś za coś - albo kosztem sasiedniego pokoju, albo kosztem garderoby - nie piszesz, po co ci ta dodatkowa powierzchnia, chcesz mieć więcej powietrza, przestrzeni, czy pod konkretna aranzację, mebel? jak nie chcesz kosztem sąsiedniego pomieszczenia - to przenieś podwójną sypialnie do A1.5 (skoro sypialnia jest podwójna), a funkcje 1.5 (jedna osoba) przenieś do 1.4, Poza tym wszystkie pozostałe pokoje sa mniej więcej do tego predystynowane, kwestia stron świata pozostaje jedynie.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się