-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
O! I to jest to na co czekałem. Czyli taki zwykły gips budowlany szybko schnie, ubytek mam wypełniony, a potem już na spokojnie gładź tak? A czy są gipsy budowlane gotowe czy raczej to zawsze wystepuje w formie sypkiej i wtedy mieszanie z wodą itd?
-
Możesz nałożyć 2 warstwy. Acryl Putz jest dość gęsty, przynajmniej zwykła gładź. Po prostu będzie dłużej schło, ale to przede wszystkim zależy od wilgotności jaką masz obecnie. Na tej nie robiłem, ale zwykle jak zaklajstrujesz gładzią dziurę, to po prostu przy wysychaniu wciąga ją do środka i trzeba dać drugą warstwę. A tak to nie ma znaczenia czym to zakleisz. To jest na to wychodzi gładź naprawczo - wygładzająca, takie 2 w 1. Do takich dziur najlepszy gips budowlany, bo zaklejasz dziurę i za godzinę możesz kłaść już gładź. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
@retrofood Tylko mi bardziej chodzi o załatanie w tym momencie tej dziury co na zdjęciu. A dopiero potem będę kładł gładź, która powinna być wygładzoną powierzchnią, idealnie pod malowanie. No właśnie. I teraz co jeśli jednak nie mam tej masy naprawczej tylko gładź szpachlową naprawczą MS65.🤷🏻♂️ Nadal tym wypełnić mam tę dziure?
-
Czemu nie, można oczywiście. Powierzchnia szpachlowana wcale nie jest zła. Tylko podam Ci taki przykład, który akuratnie znam z czasów wizyty w firmie, która produkuje wyroby pod marką STABILL. Ich gładź dolomitowa ma wielkość ziarna na poziomie 2 mikronów, kiedy ziarno cementu na przykład ma wielkość około 60 mikronów. A przecież szlichty cementowe można wygładzić tak, ze się błyszczą. Nie znam karty technicznej tego wyrobu, który prezentujesz i nie mówię, że się nadaje czy nie nadaje. Po prostu jednym taka gładkość wystarcza inni chcą inaczej. Każdemu wolno.
-
@vlad1431 @retrofood Sorki. Trochę przekłamałem. Mam ten produkt na chacie - Acryl Putz GŁADŹ szpachlowa MS65 a nie ten FX23 Flexi. I właśnie ta nazwa mnie myli. Jeśli to jest GŁADŹ szpachlowa. To Np według tego co napisałeś @retrofoodto pasuje do szpachlowania i wygładzania jednocześnie? XD Strasznie dużo tych materiałów. I w ogóle czy jest jakaś różnica między tym acryl putz ms65 vs FX23 flexi
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się