Witam, posiadam dom wybudowany w latach 80 tych w technologi mur/pustka/mur/styropian10cm. Po ociepleniu budynku wykonano w elewacji wentylacje pustki między murami w formie kratek wentylacyjnych. W okresie jesienno zimowych czuć wychłodzenie muru. Czy ta wentylacja jest wykonana prawidłowo i czy wogóle ona jest konieczna. Mam wrażenie że jest to zabieg wykonany błędnie. Brak izolacji pionowej fundamentów izolacja pozioma jak najbardziej ok nie występuje zawilgocenie muru.
Historia edycji
Witam, posiadam dom wybudowany w latach 80 tych w technologi mur/pustka/mur/styropian10cm. Po ociepleniu budynku wykonano w elewacji wentylacje pustki między murami w formie kratek wentylacyjnych. W okresie jesienno zimowych czuć wychłodzenie muru. Czy ta wentylacja jest wykonana prawidłowo i czy wogóle ona jest konieczna. Mam wrażenie że jest to zabiek wykonany błędnie. Brak izolacji pionowej fundamentów izolacja pozioma jak najbardziej ok nie występuje zawilgocenie muru.
Witam, posiadam dom wybudowany w latach 80 tych w technologi mur/pustka/mur/styropian10cm. Po ociepleniu budynku wykonano w elewacji wentylacje pustki między murami w formie kratek wentylacyjnych. W okresie jesienno zimowych czuć wychłodzenie muru. Czy ta wentylacja jest wykonana prawidłowo i czy wogóle ona jest konieczna. Mam wrażenie że jest to zabiek wykonany błędnie. Brak izolacji pionowej fundamentów izolacja pionowa jak najbardziej ok nie występuje zawilgocenie muru.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.