Pomocnik Napisano 14 października 2023 Udostępnij #1 Napisano 14 października 2023 Wędzenie to jedna z najstarszych metod konserwacji mies i ryb, pozwalająca znacznie wydłużyć czas ich przydatności do spożycia. Jednak aktualnie wędzenie to przede wszystkim doskonały sposób na uzyskanie pysznych mięs i ryb, które zachwycają charakterystycznym smakiem i aromatem, jaki nadaje dym. Z tego względu coraz większą popularnością cieszą się domowe wędzarnie, które można ustawić w ogrodzie lub na działce. Jak wędzić mięso krok po kroku? W jakiej temperaturze i jak długo? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/107940-poradnik-wedzenia-mies-w-5-krokach-jak-wedzic-aby-zachwycilo-aromatem-i-smakiem Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 14 października 2023 Udostępnij #2 Napisano 14 października 2023 Komentarz dodany przez Praktyk: Seba, znasz się jak 🐺 na gwiazdach, szkoda czasu chopie na szkolenie, wiedz jedno możesz mięć suche drewienko i nie będziesz grzebał w palenisku a nawet wysuszysz mieska to jak nie pozbawisz drewna kory okopcisz wszystko i będzie kicha chopie, no a teraz smacznego. Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 14 października 2023 Udostępnij #3 Napisano 14 października 2023 Komentarz dodany przez Derek: Błąd w ilości soli przy peklowaniu na sucho Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 15 października 2023 Udostępnij #4 Napisano 15 października 2023 Komentarz dodany przez Fredi: Artykuł słaby szczególnie dla początkujących radze się uczyc od domowych wędzarzy w int jest wielu ja tak zaczynałem i mi wychodzi super. sól i wode przelicza sie od wagi mięsa a nie na litry i garscie soli albo jajko wtedy mamy za kazdym razem taki sam smak . Ja pekluje 7 dni rózne mięsa i wystarcza . Autor pisze ze schab trzeba krocej peklowac niz szynke i co wtedy z nim ? Zamrozic? 2 razy wędzic osobno schab i szynke? Wszystko jest proste tylko trzeba troche posłuchac i poczytac w internecie to moja rada dla początkujących. Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 15 października 2023 Udostępnij #5 Napisano 15 października 2023 Komentarz dodany przez Tumek: Artykuł dno !!! Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 16 października 2023 Udostępnij #6 Napisano 16 października 2023 Komentarz dodany przez Allan: Prawidłowe podstawy dla początkujących.Opis bez owijania jak w innych ,,artykułach”Dużo treści i przydatnych informacji. Link do komentarza
Zdaniem Czytelnika Napisano 16 października 2023 Udostępnij #7 Napisano 16 października 2023 Komentarz dodany przez SG: Po prostu pobieżnie opisany proces peklowania i wędzenia może się uda Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się