PawelRemont Napisano 23 kwietnia 2023 #1 Napisano 23 kwietnia 2023 (edytowany) Jakie wartości rezystorów i sposób podłączenia. W dokumentacji o tym nie wspominają i nie wiem jak to podłączyć. Inne Satela maja wbudowane 2x 1,1 kOhm ale nie wiem czy iść w te wartości... Edytowano 23 kwietnia 2023 przez PawelRemont (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 24 kwietnia 2023 #2 Napisano 24 kwietnia 2023 Proponuję skontaktować się z producentem, mają swój serwis wsparcia: https://www.satel.pl/wsparcie-dla-instalatorow/
PawelRemont Napisano 3 maja 2023 Autor #3 Napisano 3 maja 2023 (edytowany) Ok. Tak zrobiłem. Moje pytanie i odpowiedź dla innych na przyszłość: Cytat Jaka jest zalecana konfiguracja i wartosci rezystorow do Satel B-2, jesli bym je podlaczal? 2x1,1kOhm jak w tym co ma wbudowane? Cytat Nie ma specjalnych zaleceń, to jest indywidualna sprawa instalatora chyba ze system wymaga odpowiedniej klasy zabezpieczeń ale to jest określone przez inwestora. Pisałem że innym chacie i odpowiedziano mi, że montują bezpośrednio, beż żadnych rezystorów więc też tak zrobię. Edytowano 3 maja 2023 przez PawelRemont (zobacz historię edycji)
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się