17 godzin temu, Elfir napisał:Twój rozsądek niestety nie ma nic wspólnego z polskim prawem.
Nie, przepisy prawa nie określają nigdzie konkretnego typu wentylacji przy instalacji gazowej.
@Elfir no ale, czy Ty nie umiesz czytać?
Napisałem wyraźnie że kominiarz ocenia czy jest wentylacja wywiewna.
Wywiewna nie znaczy grawitacyjna, choć w tym omawianym przypadku dla @maciekcwłaśnie o grawitacyjną chodzi.
Instalacja z wentylacją mechaniczną też jest wywiewną no przecież, czy nie?.
Widzę jakoś że do Ciebie przykleiło się że wentylacja wywiewna to tylko i wyłącznie grawitacyjna.
Tak samo jest pewnie z tymi kominiarzam, że jak wywiewna to grawitacyjna i nie ma zmiłuj się.
No więc dlaczego piszesz że mój rozsądek nie ma nic wspólnego z polskim prawem?.
17 godzin temu, Elfir napisał:Czy ty tak serio nie umiesz czytać? KOTŁOWNIA NA TYŁACH (czyli osobne pomieszczenie) nie W GARAŻU.
Nie ośmieszaj się. Chodziło o taki układ:
Nie ośmieszam, bo to osobne pomieszczenie techniczne, które w przedstawionej przez Ciebie lokalizacji jest umieszczone akurat tak a nie inaczej.
A pojęcie takie jak Ty użyłaś - tył garażu - to praktycznie nigdzie nie istnieje w nomenklaturze budowlanej, technicznej czy innej.
No i wtedy gdy to jest osobne pomieszczenie techniczne to jakie to ma znaczenie dla naszej sprawy że znajduje się na tych Twoich "tyłach garażu". no jakie?. Żadne.
Dla mnie tak jak pewnie dla każdego, tył garażu to jest garaż i jego tylna część.
A przód garażu to jego brama wjazdowa. Proste.
Czy nie takie bardzo proste i na przodzie garażu też może stać jakieś osobne pomieszczenie kotłownia, tak żeby nie dało się do niego wjechać.