Skocz do zawartości

Historia edycji

wilku2243

wilku2243

1 godzinę temu, retrofood napisał:

Odpowiem tak. Układałem parkiet w swoim mieszkaniu, cyklinowałem i lakierowałem. Ale później powiedziałem nigdy więcej. I Tobie też odradzam.

Parkiet uszczelnia się specjalistyczną masą do klepek, ja jej w Polsce nie widziałem. Dlatego amatorzy stosują pył z cyklinowania zmieszany z klejem. Ale to ersatz. Do cykliniarki trzeba mieć praktykę, bo ta maszyna błędów nie wybacza. I bardzo łatwo można narobić dołków, które potem nie ma jak zamaskować. A lakierów współczesnych nie znam, kiedyś stosowałem dwuskładnikowy z Sarzyny, nie wiem nawet czy ten zakład jeszcze istnieje.

Lobadur WS 2K DUo lakier dwuskładnikowy wodny - w opisie pisze że nadaje się m.in do lokali użytkowych. Co do wypełnienia znalazłem dwie opcje. HartzLack A EXTENDER SZPACHLA WYPEŁNIACZ SPOIW - To jest do mieszania z pyłem o którym pan mówił. Masa szpachlowa do drewna Alsibois 0,4L tek To jest chyba to o czym pan mówił, nie trzeba tego mieszać i używa się tego z utwardzaczem. Co pan o tym sądzi? Ciekawostka, gdy orientowałem się ile firmy biorą za cyklinowanie, pytałem też o te szczeliny, obie firmy które pytałem twierdziły że można użyć pyłu i tym uszczelnić. Mam rozumieć że to jest fuszerka i nie spełni to swojej funkcji?

wilku2243

wilku2243

48 minut temu, retrofood napisał:

Odpowiem tak. Układałem parkiet w swoim mieszkaniu, cyklinowałem i lakierowałem. Ale później powiedziałem nigdy więcej. I Tobie też odradzam.

Parkiet uszczelnia się specjalistyczną masą do klepek, ja jej w Polsce nie widziałem. Dlatego amatorzy stosują pył z cyklinowania zmieszany z klejem. Ale to ersatz. Do cykliniarki trzeba mieć praktykę, bo ta maszyna błędów nie wybacza. I bardzo łatwo można narobić dołków, które potem nie ma jak zamaskować. A lakierów współczesnych nie znam, kiedyś stosowałem dwuskładnikowy z Sarzyny, nie wiem nawet czy ten zakład jeszcze istnieje.

Lobadur WS 2K DUo lakier dwuskładnikowy wodny - w opisie pisze że nadaje się m.in do lokali użytkowych. Co do wypełnienia znalazłem dwie opcje. HartzLack A EXTENDER SZPACHLA WYPEŁNIACZ SPOIW - To jest do mieszania z pyłem o którym pan mówił. Masa szpachlowa do drewna Alsibois 0,4L tek To jest chyba to o czym pan mówił, nie trzeba tego mieszać i używa się tego z utwardzaczem. Ciekawostka, gdy orientowałem się ile firmy biorą za cyklinowanie, pytałem też o te szczeliny, obie firmy które pytałem twierdziły że można użyć pyłu i tym uszczelnić. Mam rozumieć że to jest fuszerka i nie spełni to swojej funkcji?

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...