Witam serdecznie,
Mam problem z zabudową stelażami lukarny w miejscu "przejścia" między starą, a nową konstrukcją dachu.
Patrząc na poniższe zdjęcie, idąc od prawej strony planuje przykręcić profil UD (o ile się nie mylę) do ściany szczytowej, do którego będzie wsunięty profil CD. Profile CD będą podwieszone na grzybkach i będą sięgały poza starą krokwie zgodnie grubością izolacji ściany z OSB. Następnie skręcę ze sobą dwa profile UD żeby poprowadzić konstrukcję w kierunku skosu lukarny. Nie wiem niestety jak połączyć to z zabudową skosu (profile CD na grzybkach). Jeżeli to co napisałem jest mało zrozumiałem, to proszę po prostu o wskazówki jak się takie przejścia tworzy (za płytą OSB jest tylko membrana oraz blacha).
Pkt. 2. Mam jeszcze jedno krótkie pytanie odnośnie izolacji. Planowałem ułożenie 30cm wełny, ale okazało się, że w części gdzie powstała lukarna taka ilość izolacji za bardzo obniżyła by sufit, a skos wyszedł by praktycznie na górnej linii okna, dlatego jestem zmuszony ułożyć w tej części dachu 25cm ocieplenia. Przeciwległa część dachu ma odpowiednią wysokość, jednak z tamtej strony znajduje się droga i chciałbym zapytać czy jest możliwość ułożenia tam 30cm wełny ? Jakie ewentualnie konsekwencje mogło by to przynieść?