20 godzin temu, Loki666 napisał:. Ale na trzeci dzień po izolacji temperatura w domu spadła o 12 stopni a razem z temperaturą moja szczęka na podłogę z wrażenia bo było lato i upał ponad 32 stopnie.
No popatrz a te głupie ludzie jakieś klimatyzatory montują zamiast pomalować chałupę tym cudownym mazidłem.
No tak, to musiał być wielki szok, takie wrażenia, ale szczena mam nadzieję wytrzymała kontakt z podłogą?.
5 godzin temu, Loki666 napisał:Normalnie to musiałbym założyć „twój” ulubiony styropian 20, siatkę, klej i nową elewację.Koszty ogromne jak dla mnie. Efekt byłby taki, że budynek przestałby oddychać i trzeba by było jakoś włożyć tam wentylację mechaniczną. Kolejne koszty i to spore. Ryzyko prze bauterze było zdecydowanie mniejsze.
Wynika z wywodu tego że Twój domek nie posiada żadnej innej wentylacji i bazuje tylko na oddychaniu przegród. No cóż, powiem że to więcej niż bardzo ciekawe.
20 godzin temu, Loki666 napisał:Namówiłem na to już kilku znajomych i też są zadowoleni.
20 godzin temu, Loki666 napisał:I nie, nie handluję bauterem.
Nie handlujesz tylko namawiasz, taka inna nazwa tego samego.
A ci znajomi też mają 36 cm ytonga czy może więcej?.
4 godziny temu, Loki666 napisał:Oddychanie budynku przereklamowane ?
Tak przereklamowane i to bardzo mocno.
Wpisz - oddychanie ścian, a wyskoczy Ci takie coś:
CytatWnikanie wilgoci do ściany jest czasami nazywane oddychaniem. W rzeczywistości odbywa się w zależności od materiału, ale nie odgrywa roli w bilansie wilgotnościowym w pomieszczeniu. Dyfuzja czyli stopniowe przenikanie pary wodnej do materiałów budowlanych w ścianach, może stanowić tylko 2% usuwanej wilgoci.
Tu masz więcej na ten temat:
Oddychanie ścian - mit czy rzeczywistość
https://www.obud.pl/art,5766,oddychanie-scian---mit-czy-rzeczywistosc,d_sciany
Ucz się kolego bo ja żyć wiecznie nie będę.