Skocz do zawartości

Historia edycji

demo

demo

20 godzin temu, Loki666 napisał:

. Ale na trzeci dzień po izolacji temperatura w domu spadła o 12 stopni a razem z temperaturą moja szczęka na podłogę z wrażenia bo było lato i upał ponad 32 stopnie.

No popatrz a te głupie ludzie jakieś klimatyzatory montują zamiast pomalować chałupę tym cudownym mazidłem. :icon_mrgreen:

No tak, to musiał być wielki szok, takie wrażenia, ale szczena mam nadzieję wytrzymała kontakt z podłogą?. :P

5 godzin temu, Loki666 napisał:

Normalnie to musiałbym założyć „twój” ulubiony styropian 20, siatkę, klej i nową elewację.Koszty ogromne jak dla mnie.  Efekt byłby taki, że budynek przestałby oddychać i trzeba by było jakoś włożyć tam wentylację mechaniczną. Kolejne koszty i to spore. Ryzyko prze bauterze było zdecydowanie mniejsze. 

Wynika z wywodu tego że Twój domek nie posiada żadnej innej wentylacji i bazuje tylko na oddychaniu przegród. No cóż, powiem że to więcej niż bardzo ciekawe. :scratching:

Namówiłem na to już kilku znajomych i też są zadowoleni.

I nie, nie handluję bauterem.

Nie handlujesz tylko namawiasz, taka inna nazwa tego samego. :)

A ci znajomi też mają 36 cm ytonga czy może więcej?.

4 godziny temu, Loki666 napisał:

Oddychanie budynku przereklamowane ?

Tak przereklamowane i to bardzo mocno.

Wpisz - oddychanie ścian, a wyskoczy Ci takie coś:

Cytat

Wnikanie wilgoci do ściany jest czasami nazywane oddychaniem. W rzeczywistości odbywa się w zależności od materiału, ale nie odgrywa roli w bilansie wilgotnościowym w pomieszczeniu. Dyfuzja czyli stopniowe przenikanie pary wodnej do materiałów budowlanych w ścianach, może stanowić tylko 2% usuwanej wilgoci.

Tu masz więcej na ten temat:

Oddychanie ścian - mit czy rzeczywistość 

https://www.obud.pl/art,5766,oddychanie-scian---mit-czy-rzeczywistosc,d_sciany

Ucz się kolego bo ja żyć wiecznie nie będę.:)

demo

demo

19 godzin temu, Loki666 napisał:

. Ale na trzeci dzień po izolacji temperatura w domu spadła o 12 stopni a razem z temperaturą moja szczęka na podłogę z wrażenia bo było lato i upał ponad 32 stopnie.

No popatrz a te głupie ludzie jakieś klimatyzatory montują zamiast pomalować chałupę tym cudownym mazidłem. :icon_mrgreen:

No tak, to musiał być wielki szok, takie wrażenia, ale szczena mam nadzieję wytrzymała kontakt z podłogą?. :P

5 godzin temu, Loki666 napisał:

Normalnie to musiałbym założyć „twój” ulubiony styropian 20, siatkę, klej i nową elewację.Koszty ogromne jak dla mnie.  Efekt byłby taki, że budynek przestałby oddychać i trzeba by było jakoś włożyć tam wentylację mechaniczną. Kolejne koszty i to spore. Ryzyko prze bauterze było zdecydowanie mniejsze. 

Wynika z wywodu tego że Twój domek nie posiada żadnej innej wentylacji i bazuje tylko na oddychaniu przegród. No cóż, powiem że to więcej niż bardzo ciekawe. :scratching:

Namówiłem na to już kilku znajomych i też są zadowoleni.

I nie, nie handluję bauterem.

Nie handlujesz tylko namawiasz, taka inna nazwa tego samego. :)

A ci znajomi też mają 36 cm ytonga czy może więcej?.

4 godziny temu, Loki666 napisał:

Oddychanie budynku przereklamowane ?

Tak przereklamowane i to bardzo mocno.

Wpisz - oddychanie ścian, a wyskoczy Ci takie coś:

Cytat

Wnikanie wilgoci do ściany jest czasami nazywane oddychaniem. W rzeczywistości odbywa się w zależności od materiału, ale nie odgrywa roli w bilansie wilgotnościowym w pomieszczeniu. Dyfuzja czyli stopniowe przenikanie pary wodnej do materiałów budowlanych w ścianach, może stanowić tylko 2% usuwanej wilgoci.

Tu masz więcej na ten temat:

Oddychanie ścian - mit czy rzeczywistość 

https://www.obud.pl/art,5766,oddychanie-scian---mit-czy-rzeczywistosc,d_sciany

Ucz się kolego bo jażyć wiecznie nie będę.:)

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...