dawido9811 Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij #1 Napisano 10 lipca 2022 Witam, Mam zamiar wyremontować starą szopę. Prace polegały, by na rozebraniu jednej połowy, bo jest w fatalnym stanie i postawieniu w tym miejscu trochę o mniejszych rozmiarach nowej. Druga strona by została bo jest w dobrym stanie, tylko został by wymieniony dach i przerobieniu na jednospadowy. Jak to wygląda od strony prawnej? Całośc by miała może 35m2. Pozdrawiam Link do komentarza
retrofood Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij #2 Napisano 10 lipca 2022 16 minut temu, dawido9811 napisał: Jak to wygląda od strony prawnej? Jakie jest usytuowanie szopy wobec sąsiednich budynków? Jakie wobec granic działki? Link do komentarza
dawido9811 Napisano 10 lipca 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 10 lipca 2022 Ściana szczytowa do granicy to około 3.5 metra, druga ściana do domu to około 12 metrów, ściana tylnia do granicy 10 metrów, tylni szczyt do granicy trochę metrów jest 😁 Link do komentarza
retrofood Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij #4 Napisano 10 lipca 2022 8 minut temu, dawido9811 napisał: Ściana szczytowa do granicy to około 3.5 metra, Więc jeśli ten sąsiad nie będzie miał przeciwko, to bierz się do remontu. Link do komentarza
dawido9811 Napisano 10 lipca 2022 Autor Udostępnij #5 Napisano 10 lipca 2022 57 minut temu, retrofood napisał: Więc jeśli ten sąsiad nie będzie miał przeciwko, to bierz się do remontu. No akurat z przodu nic nie ma, tak zwany plac. A jakiegoś zgłoszenia nic nie trzeba? Link do komentarza
retrofood Napisano 10 lipca 2022 Udostępnij #6 Napisano 10 lipca 2022 Nie. Pytałem o odległości, bo jakiś upierdliwy sąsiad, z okazji remontu (czyli przebudowy) mógłby pyskować byś odsunął się od granicy na 4 metry. Ale skoro uważasz, że takie coś nie grozi, to nie ma tematu. Jeśli nie powiększasz powierzchni zabudowy, to nikogo nie interesuje co tam dłubiesz. Link do komentarza
dawido9811 Napisano 10 lipca 2022 Autor Udostępnij #7 Napisano 10 lipca 2022 I taka odpowiedź mnie zadowala. Bardzo dziękuję 😁 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się