betalex Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij #1 Napisano 20 lutego 2008 witam !mam zapytanie: czy potrzebny jest sprawdzający w projekcie budowlanym adaptacji strychu na lokal mieszkalny ? mam już projekt gazowy i sanitarny i są obie osoby ( projektujący i sprawdzajacy ) i tak samo jest w przypadku projektu elektrycznego ( również mam dwie osoby ). dodam może tylko tyle, że budynek jest w strefie objętej ochroną zabytków, ale nie będzie zmiany konstrukcji dachu - wstawiać bedziemy jedynie okna połaciowe. w izbie projektantów powiedziano mi że nie trzeba, jak jest naprawdę ?dziękuję za informację Beata Link do komentarza
Redakcja Napisano 21 lutego 2008 Udostępnij #2 Napisano 21 lutego 2008 Wymóg sprawdzania projektu przez osobę posiadająca uprawnienia projektowe bez ograniczeń dotyczy skomplikowanych obiektów. Z pewnością nie zaliczają się do nich domy mieszkalne, zatem nie jest konieczna weryfikacja projektu. Link do komentarza
betalex Napisano 28 lutego 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 28 lutego 2008 serdecznie dziękuję za odpowiedż Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się