Instalator335 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij #1 Napisano 26 czerwca 2022 Witam Państwa. Chciałbym zwrócić się z zapytaniem do znających temat izolacji termicznych na garażach i pionach w budynkach wielorodzinnych na rurach PVC (woda, cyrkulacja). Rozpoczynam montaż wełny na takich instalacjach dla dość sporej firmy podwykonawczej, wcześniej montowałem izolacje poddaszy z wełny i na to GK. A tutaj to dla mnie nowość, chciałem zapytać czy stawki rzędu 10pln za metr takiej izolacji to normalna stawka? Dotyczy to wełny w takich rolkach PAROC albo Rockwool Jeżeli to nie jest dobre miejsce to gdzie ewentualnie mogę o to zapytać (forum, coś takiego) Zgóry dziękuję Panowie i Panie... Pozdrawiam. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij #2 Napisano 27 czerwca 2022 Rozumiem, że mówisz o izolacji rur a ne ścian i sufitów? Jeśli rur to jesteśmy w temacie tzw. izolacji technicznych. Wspomniany Paroc i Rockwool też mają takie rozwiązania w swojej ofercie. Są też otuliny z pianek etc, ale to już nie Paroc. Link do komentarza
Instalator335 Napisano 27 czerwca 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 27 czerwca 2022 Tak, zgadza się. Jest to izolacji rur. Izolacja techniczna. Pianka PUR to zdaje się Steinonorm stosowana często do kotłowni. Stricte chodzi jednak o stawkę za wełnę bo to moja najbliższa praca. Link do komentarza
vlad1431 Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij #4 Napisano 27 czerwca 2022 Zapytaj na Forum info-ogrzewanie, tam są fachowcy którzy na codzień się tym zajmują.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się