kamien13 Napisano 28 marca 2022 Udostępnij #1 Napisano 28 marca 2022 Cześć, potrzebuję podnieść ogrodzenie o 20 cm, na odcinku 2 metrów bieżących pod Kosze gabionowe. Czy wystarczy zakotwić pręty w starym ogrodzeniu i zalać w szalunku ze zbrojeniem beton czy są na to jakieś inne sposoby? - proszę o radę. Link do komentarza
retrofood Napisano 28 marca 2022 Udostępnij #2 Napisano 28 marca 2022 A jakie masz wymogi dotyczące estetyki? Nie rozważałeś podmurowania? Link do komentarza
kamien13 Napisano 29 marca 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 29 marca 2022 Nie, interesuje mnie tylko nadlanie żelbetu Link do komentarza
retrofood Napisano 29 marca 2022 Udostępnij #4 Napisano 29 marca 2022 No to będziesz musiał również poszerzyć, bo łączenie warstw będzie bardzo widoczne. Tego nie da się ukryć. Jedynie przez nadlanie po bokach do podłoża, aby zasłonić stary fundament. Link do komentarza
kamien13 Napisano 29 marca 2022 Autor Udostępnij #5 Napisano 29 marca 2022 A o ile muszę poszerzyć? Link do komentarza
retrofood Napisano 29 marca 2022 Udostępnij #6 Napisano 29 marca 2022 To w zasadzie zależy od zazbrojenia boków tak, aby obydwie warstwy dobrze zespolić. A teoria głosi, że stal zabezpiecza przed korozją warstwa co najmniej 5 centymetrów betonu. Myślę, że jesli umocujesz na bokach siatkę np. Rabitza, to 5 cm wystarczy. Ja to bym "owinął" istniejący fundament siatką Rabitza tak, aby całość nadlewu była jednolita. Link do komentarza
kamien13 Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij #7 Napisano 30 marca 2022 Ok, dzięki za pomoc ! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się