Czy można na ścianę z tzw. regipsów pomalowanej farbą ceramiczną - w sumie to hybrydową (taka jak na zdjęciu) położyć fototapetę ? (Typ: winylowa na podłożu fizelinowym), ściana przed położeniem farby była zagruntowana.
Czy można na ścianę z tzw. regipsów pomalowanej farbą ceramiczną - w sumie to hybrydowa (taka jak na zdjęciu) położyć fototapetę ? (Typ: winylowa na podłożu fizelinowym), ściana przed położeniem farby była zagruntowana.
Tapeta nie będzie się odklejać itd. ?
Kto przegląda
0 użytkowników
Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
Vlad, faktycznie to było tanio. Jak na dzisiejsze czasy taka cena z transportem za jakieś 0,9 m3 drewna (głównie kantówki) jest bardzo niska. Mam porównanie na świeżo bo ostatnio kupowałem w kantówki, deski i łaty w grudniu (ciągle coś "dziergam" z drewna).
A z łatami to taki paradoks, że potrzeba lepszej jakości materiału na niby drobne, pomocnicze elementy. Do tego kompletnie nie rozumiem dlaczego u mnie w okolicy we wszystkich składach budowlanych łaty leżą na placu nawet niczym nie zabezpieczone od góry. Nawet jak obok stoi prawie pusty magazyn.
Od 1 stycznia 2026 roku zmieniła się cena prądu. Skończyło się mrożenie cen energii elektrycznej dla gospodarstw domowych i wchodzą stawki wynikające z nowych taryfy zatwierdzonych przez URE.
Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/budowlane-abc/finanse/a/118432-prad-w-2026-cena-w-dol-do-495-zl-mwh-rachunki-w-gore-przez-dystrybucje