Skocz do zawartości

Ucięta puszka rewizyjna a montaż przycisku Grohe

Recommended Posts

Hej! Fachowiec zamontował mi w łazience stelaż pontynkowy Grohe Rapid SL i zabudował go płytą karton-gips. Niestety nie wiem czemu uciął również puszkę rewizyjną na równi z płytą... Jest teraz problem bo na płytę kg ma iść jeszcze płyta meblowa grubości ok 3cm - pytanie więc czy da się teraz zamontować przycisk spłukujący - z tego co widze jest on montowany właśnie do puszki rewizyjnej wkrętami, która powinna być ucięta na równi z płyta meblową. Fachowiec twierdzi, że "spokojnie, uczepimy bez problemu" ale ja mam jednak wątpliwości... 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Poszukaj materiałów reklamowych producentów płyt warstwowych, kiedyś podawali w nich wszystkie wymogi wytrzymałościowe dla konstrukcji wsporczych (szkieletów) pod płyty warstwowe. Zarówno dla naporu wiatru, jak i obciążenie śniegiem dla wszystkich stref. Ja już u nich kawałek jak nie pracuję i nie mam, ale wciąż można znaleźć.
    • Witam - wymiary 6.5m na 6.5m z ocieplenem. - wysokość konstrukcji 3m. - bramy garażowe 2125mm x 2750mm. - dach namiotowy,nachylenie 7 stopni + dachówka.   - beka HEB 140  /  14cm x 612cm . -płyta fundamentowa 15cm -bloczki fundamentowe 18cm -beton komórkowy 18cm klasa 600   Beki maja zadanie usztywnienie konstrukcji, podparcie dla  dachu przy 7 stopni , mocowanie płyt osób jako sufit.  Dachówki ceramiczne 50 kg na 1 mkw, powierzchnia dachu 51m2. = 2550kg   Sufit 35m2 z OSB lub MFP   Płyta osb 2500x1250x22mm waga 42kg x 35m2 = 1470kg Płyta mfp 2500x1250x22mm waga 48kg x 35m2 = 1680kg Pytania,  - czy beka HEB 140 wystarczy na dach z w/w materiałów plus obciążenie śniegiem ,strefa klimatyczna III.  - ile sztuk będzie potrzebne HEB 140  - dwuteowniki HEB 140  33.7kg/m , 6,12m = 206.244kg    - jakim tańszym materiałem zastąpić a zarazem spełniającym swoje zadanie ,może HEA 140  - ile sztuk będzie potrzebne?  - dwuteowniki HEA 140  24.7kg/m , 6,12m = 151.164kg  - który materiał będzie bardziej odpowiedni OSB czy MFP Mam problem czy właściwie określiłem materiały, czy założenie belki H jest właściwe, ktoś ma chęć i może pomoc! Załączam rysunki
    • Cześć  Ta kratka wystaje ponad poziom podłogi, trzeba by ją obniżyć, ponadto nie jest równolegle osadzona względem ściany. Czy można by wyciąć płytkę trochę szerzej niż kratka, tak aby można położyć płytkę (równolegle do ścian) i zamontować taka kratkę . Ta nowa kratka przykrywała by ta stara wylewkę, która byłaby pod spodem.  
    • Szukaj 2 składnikową i najlepiej wodorozcieńczalną. 
    • Również odradzam olejną... Łatwiej będzie przemalować ścianę, czy jej kawałek, niż regenerować np. zarysowaną ścianę, pomalowaną farbą olejną... Dlatego spytałem:  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...