Reksio Napisano 30 stycznia 2008 Udostępnij #1 Napisano 30 stycznia 2008 Witam,Mam pytanie,gdzie kupię tanio zbrojenie pod fundamenty,byłem w kilku centro stalach ale te ceny mnie przerażają,proszę o pomoc?!Pozdrawiam Link do komentarza
Sylwuś Napisano 31 stycznia 2008 Udostępnij #2 Napisano 31 stycznia 2008 Najtaniej jest kupić stal już na cały dom dokupowanie późniejsze w mniejszych ilościach jest nieopłacalne jedynym rozwiązaniem byłoby zrzeszyć się z innymi którzy budują i kupić w hucie . Link do komentarza
karwec Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij #3 Napisano 5 lutego 2008 Cytat Najtaniej jest kupić stal już na cały dom dokupowanie późniejsze w mniejszych ilościach jest nieopłacalne jedynym rozwiązaniem byłoby zrzeszyć się z innymi którzy budują i kupić w hucie . Ciekawe czy można by "się zrzeszyć" z jakimś deweloperem. Trudno znaleść te 10 czy 12 osób w okolicy które budują w tym samym czasie i akurat potrzebują zbrojeń. Link do komentarza
pejki Napisano 6 lutego 2008 Udostępnij #4 Napisano 6 lutego 2008 najtaniej jest w kielcach Link do komentarza
karwec Napisano 6 lutego 2008 Udostępnij #5 Napisano 6 lutego 2008 Cytat najtaniej jest w kielcach A transport? Link do komentarza
pejki Napisano 8 lutego 2008 Udostępnij #6 Napisano 8 lutego 2008 to zależy skąd jesteś może masz jakiegoś znajomego który w pobliżu kielc będzie się ładował lub rozładowywał lub będzie przejeżdzał przez kielce i Ci zabierze przy okazji. Link do komentarza
Reksio Napisano 9 lutego 2008 Autor Udostępnij #7 Napisano 9 lutego 2008 A po ile jest kilogram zbrojenia w Kielcach,orientujecie się?Pozdrawiam Link do komentarza
Reksio Napisano 10 lutego 2008 Autor Udostępnij #8 Napisano 10 lutego 2008 Witam,Mam pytanie,mam kilkadziesiąt prętów fi 12 o wymiarze 8,5 metra oraz trochę krótsze ,czy przy robieniu zbrojenia pod fundamenty będę mógł je użyć,a może będę musiał kupić nowe pręty o wymiarach przystosowanych do projektu?Pozdrawiam Link do komentarza
pejki Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij #9 Napisano 11 lutego 2008 Pewnie że będziesz mógł ich użyć murarz tną je na krótsze a jeżeli będą za krótkie to zrobią wiązania nie ma sensu żebyś kupował nowe Link do komentarza
Marcyśka Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij #10 Napisano 11 lutego 2008 Możesz zużyć te pręty które masz, ale gdy będą za krótkie - to powinieneś dokupić takie, których długośc jest taka jak w projekcie Link do komentarza
Redakcja Napisano 12 lutego 2008 Udostępnij #11 Napisano 12 lutego 2008 Cytat Witam,Mam pytanie,mam kilkadziesiąt prętów fi 12 o wymiarze 8,5 metra oraz trochę krótsze ,czy przy robieniu zbrojenia pod fundamenty będę mógł je użyć,a może będę musiał kupić nowe pręty o wymiarach przystosowanych do projektu?Pozdrawiam Jeśli w projekcie ławy fundamentowej przewidziane jest zbrojenie wzdłużne (najczęściej występujące) to z powodzeniem można ułożyć posiadane pręty. W przypadku zbrojenia poprzecznego (przy szerokości ław ponad 80 cm) przydatność prętów powinien zweryfikować projektant. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się