Pomocnik Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij #1 Napisano 1 lipca 2021 Wyjątkowo sucha zima sprawiła, że w Polsce pojawiło się widmo dotkliwej suszy. I nic tu nie zmienią występujące nawet co kilka dni gwałtowne burze. Hydrolodzy szacują, że aby poprawił się bieżący bilans wodny w naszym kraju, musiałoby padać non stop przez trzy miesiące. Nic więc dziwnego, że ostatnio bardzo nośny stał się temat gromadzenia deszczówki. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/woda-i-kanalizacja/porady/20314-jak-odprowadzic-wode-opadowa Link do komentarza
Gość rozgoryczony Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij #2 Napisano 1 lipca 2021 Dofinansowanie do deszczówki to taki sam "interes" jak dofinansowanie do pieca. Zmiana przepisów co chwila i dostajesz g.. zamiast kasy. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 2 lipca 2021 Udostępnij #3 Napisano 2 lipca 2021 Dofinansowanie do kotła opłaciło mi się osobiście. Dostałem z gminy zwrot z faktury. Także takie ploty zostaw dla Siebie bez konkretów, chyba,że masz konkretne doświadczenia i wtedy się nimi podziel jako rada lub ku przestrodze. Z deszczówką już jest trudniej bo inwestycja wymaga większego przemyślenia i planowania, a zwrot dla Kowalskiego moż ebyc kropla w morzu. Warto jednak spróbować wystapić o dofinansowanie skoro i tak ktoś ma zamiar instalowac zbiorniki na deszczówke i nie tylko zbiorniki etc. 5000 drogą nie chodzi. Tutaj źródełko na stronie rządowej: https://nfosigw.gov.pl/moja-woda/ Link do komentarza
Budujemy Dom - otoczenie domu Napisano 2 lipca 2021 Udostępnij #4 Napisano 2 lipca 2021 Warto próbować, gdy jest szansa na zwrot nawet 80% kosztów. Zbiornik może być naziemny, ale też można zastosować np. podziemny system rozsączeniowy. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się