Wojciech Krawczyk Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij #1 Napisano 9 czerwca 2021 Witam. Projektant zaproponował ułożenie podwaliny na styrodurze XPS grubości 5 cm o szerokości podwaliny (18 cm) plus nawis nad izolacją pionwą fundamentu. Twierdzi, ze powoli to wyeliminować ewentualne mostki termiczne. Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe? Pozdrawiam. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij #2 Napisano 9 czerwca 2021 Ten nawis będzie potem zlicowany z izolacją pionową elewacji? Czy taki był zamysł? Widziałem już w projektach podwaline układaną na szkle piankowym. Ostatnio nawet znalazłem ofertę podwalin termicznych z XPS połączonych z pianką PUR/PIR. Widocznie tak się teraz "robi". Link do komentarza
Wojciech Krawczyk Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij #3 Napisano 9 czerwca 2021 Witam. Dokładnie jak Pan pisze. Nawis będzie zlicowany z izolacją pionową. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij #4 Napisano 9 czerwca 2021 Czyli mamy jasność w temacie i nie mam kwalifikacji ani zamiaru podważać pomysłu architekta. Zatem nie ma powodów do obaw. Link do komentarza
Wojciech Krawczyk Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij #5 Napisano 9 czerwca 2021 Dzięki bardzo za odpowiedź. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij #6 Napisano 9 czerwca 2021 Cieszę się, że pomogłem, proszę nie uciekać, możliwe, że pojawią się forumowicze, którzy mają inne zdanie. Moze też Pan dodać skan z projektu z przekrojem pionowym. Dla potomnych zostanie. Pozdrawiam serdecznie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się