Płyty z poliwęglanu nie zapewniają szczelnej bariery dla promieni słonecznych. Niemniej jednak rozpraszają je i dają poczucie komfortu osobom wypoczywającym na tarasie. Jeżeli zależy nam na znacznym zacienieniu, możemy zastosować płyty dymione.
Poliwęglan wybierany jest przez wielu inwestorow. Jest lekki i elastyczny. Nadaje się zarówno na konstrukcje drewniane, jak i metalowe.
Właśnie planuje wiosną-latem zrobic zadaszenie nad tarasem.
Zastanawiam się nad zadaszeniem z poliweglanu, ale nie jestem pewna czy się do końca sprawdzi w mocno nasłonecznionym miejscu.
Co racja to racja. Moje zgadywanki mogą okazać się prawdziwe - załóżmy, że dom ocieplimy 12-15 cm styropianu i wtedy będzie już inna rozmowa. Kocioł będzie pracował "jako tako" ale przez ten "moment" do termomodernizacji najwyżej w mroźne dni będzie grzał na granicy max wydajności a potem już po dociepleniu - zmniejszy się zużycie opału. Na szczęście mamy lekką zimę
Oczywiście nie będzie to fitness ale własny pokój do ćwiczeń z rowerem czy bieżnią. Myślę, że dla jednej osoby wystarczy tym bardziej, że w piwnicy będą 2 okna.
Są też powłoki termoizolacyjne PSC/4-eco. Już warstwa 0.5 mm zastępuje 10cm styropianu o Lambdzie 0,32. Idealnie nadaje się do docieplenia słabo ocieplonych budynków, zabytkowych kamienic i zabytków. Świetnie likwiduje mostki termiczne
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się