12 godzin temu, kasiaka31 napisał:Ogolnie plyta ciezko wykrywa naczynie,raz wykrywa raz nie.
Już to jest powód, aby
2 godziny temu, Budujemy Dom - budownictwo i instalacje napisał:Zgłosić do serwisu.
12 godzin temu, kasiaka31 napisał:Mozliwe jest ze zostala tez zle podlaczona?
A kto podłączał? Miał uprawnienia? Podpisał w karcie gwarancyjnej fakt podłączenia? Postawił odpowiednią pieczątkę?
Jeśli podłączała osoba nieuprawniona, to równoznaczne jest to z utratą gwarancji...
DODAŁEM:
Aż zajrzałem u siebie w kuchni
Mam wprawdzie inny sprzęt - płyta elektroluxa, a piekarnik BEKO i też mam ok 1 cm przerwy, aleee... pomiędzy czołem piekarnika, dołem płyty indukcyjnej... Korpus piekarnika jest ze 3, może 4 cm niżej i pomiędzy urządzeniami jest spora przestrzeń, ok 5 - 6 cm.
Zasady konstrukcji są podobne, więc i u Ciebie zapewne też jest realnie większa przestrzeń pomiędzy tymi sprzętami
Tu kawałek instrukcji płyty:
Nie mogę znaleźć w opisie piekarnika, czy ma on wentylator chłodzący piekarnik, włączający się po zakończeniu procesu pieczenia... ale pewnie ma...
Z samym montażem - odległości - jest wszystko według wymagań producenta - tylko ta pieczątka w gwarancji... jest - to dobrze, nie ma - szukaj uprawnionego elektryka, który to uzupełni... może za flaszkę