adrian.zb Napisano 7 stycznia 2008 Udostępnij #1 Napisano 7 stycznia 2008 Witam planuję budowę domu w technoligi kanadyjskiej ok 150 m2, budowa będzie finansowana z kredytu ale czy kredyt będzie na wszystko tnz. czy sa jakieś usługi, materiały, na które kredyt nie może być przeznaczony? Czy z kredytu mogę finansowac wszystko co jest związane z budową. Link do komentarza
MaaDzia Napisano 16 stycznia 2008 Udostępnij #2 Napisano 16 stycznia 2008 Kredyt taki możesz przeznaczyc na wszystkie cele zwiazane z budową i również na wykończenie, czy jak to określają " cele konsumpcyjne". Link do komentarza
nielot Napisano 23 stycznia 2008 Udostępnij #3 Napisano 23 stycznia 2008 kredyt na budowe domu jest kredytem na budowe domu wiec na wszystko co jest z nim zwiazane, oczywiscie np. kupno samochodu nie jest zwiazane z budowa wiec nie mozna go kupic za te pieniadze Link do komentarza
MaaDzia Napisano 25 stycznia 2008 Udostępnij #4 Napisano 25 stycznia 2008 Ale np. na kupno AGD czy RTV juz na szczęście tak. Link do komentarza
nielot Napisano 3 lutego 2008 Udostępnij #5 Napisano 3 lutego 2008 a tego to juz nie jestem pewien trzeba sprawdzic w banku Link do komentarza
sosek Napisano 4 lutego 2008 Udostępnij #6 Napisano 4 lutego 2008 Cytat Witam planuję budowę domu w technoligi kanadyjskiej ok 150 m2, budowa będzie finansowana z kredytu ale czy kredyt będzie na wszystko tnz. czy sa jakieś usługi, materiały, na które kredyt nie może być przeznaczony? Czy z kredytu mogę finansowac wszystko co jest związane z budową. Ja na Twoim miejscu udałbym się szybko do banku i tam konkretnie dowiedział. Oczywiście nie licz na to że dostaniesz go w 2 tygodnie, realny termin to 2 miesiące Link do komentarza
nielot Napisano 7 lutego 2008 Udostępnij #7 Napisano 7 lutego 2008 Cytat Ja na Twoim miejscu udałbym się szybko do banku i tam konkretnie dowiedział. Oczywiście nie licz na to że dostaniesz go w 2 tygodnie, realny termin to 2 miesiące 2 miesiace to troche duzo, w dzisiejszych czasach czas to pieniadz, mysle ze da sie go zalatwic szybciej Link do komentarza
sosek Napisano 8 lutego 2008 Udostępnij #8 Napisano 8 lutego 2008 Cytat 2 miesiace to troche duzo, w dzisiejszych czasach czas to pieniadz, mysle ze da sie go zalatwic szybciej Wiem to z autopsji oraz doświadczeń moich znajomych którzy załatwiali kredyt w tym samym czasie co ja. Można również skorzystać z doradztwa kredytowego. Klient kupujący od nas mieszkanie był bardzo zadowolony. Link do komentarza
nielot Napisano 10 lutego 2008 Udostępnij #9 Napisano 10 lutego 2008 wiadomo chociaz czemu trwalo to tak dlugo moze byl problem z dokumentami, czy moze cos podobnego, jezeli tak to chyba raczej wina klienta niz banku Link do komentarza
MaaDzia Napisano 14 lutego 2008 Udostępnij #10 Napisano 14 lutego 2008 Mi się wydaje, że 2 miesiace to jeszcze nie taka tragedia. Ale to chyba duzo zależy od banku. Link do komentarza
Sławomir Napisano 14 lutego 2008 Udostępnij #11 Napisano 14 lutego 2008 Jako element oferty możemy potraktować również czas oczekiwania na decyzję. Cóż nam przyjdzie po fantastycznej ofercie jeśli rozpatrywanie wniosku będzie trwało 2 miesiące? Możemy nie zdążyć z uzyskaniem kredytu w określonym terminie i w konsekwencji utracić wpłacony zadatek. Czasami lepiej skorzystać z odrobinę droższego kredytu, mając jednak gwarancję że zdążymy załatwić wszelkie formalności i sfinalizujemy całą transakcję.To cytat ze strony internetowej Notusa Link do komentarza
MaaDzia Napisano 18 lutego 2008 Udostępnij #12 Napisano 18 lutego 2008 Mam tu takie zestawienie,ale dotyczące czasu od momentu złozenia kompletnego wniosku do wypłaty kredytu. Z tym tez jest różnie....http://www.expander.pl/expander/index.jsp?...2&page=text Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się