aszulczi Napisano 4 sierpnia 2020 #1 Napisano 4 sierpnia 2020 Witam, Mam taki dylemat , w jaki sposób połączyć skos poddasza z GK z ścianką kolankową z GK ? Chodzi mi o to czy ta płyta od skosu poddasza ma zachodzić na tą od ścianki kolankowej (Wersja 2). Czy mogą stykać się tylko krawędziami i wtedy fazuje je i robie łączenie , wersja 1 ? Czy to nie będzie pękać? Poniżej rysunek
usiek Napisano 4 sierpnia 2020 #2 Napisano 4 sierpnia 2020 Nie wiem czy ja bym się nie pokusił tam o fazowanie i wklejenie później jakiejś taśmy np Tuff Tape.... przeanalizował bym jak to robią yuotubery Ja u siebie mam takie połączenie ale ze ścianą masywną (otynkowana cegła) i robię tam połączenie ślizgowe. A im dłużej je robię tym bardziej dochodzę do wniosku, że to połączenie ślizgowe to taki pic na wodę. Jedyny plus to chyba, że nie uwali się ściana Uniflotem
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 4 sierpnia 2020 #3 Napisano 4 sierpnia 2020 Połączenie robi się na styk umieszcając w pobliżu krawędzi profil szkieletu skosu.
usiek Napisano 4 sierpnia 2020 #4 Napisano 4 sierpnia 2020 Pewnie mowa o profilu skośnym V.... to też dobry pomysł. Ja bym dodatkowo wtedy zazbroił taśmą. A czy ten profil to sobie można regulować kąt - rozginać go?
aszulczi Napisano 4 sierpnia 2020 Autor #5 Napisano 4 sierpnia 2020 15 minut temu, Budujemy Dom - budownictwo i instalacje napisał: Połączenie robi się na styk umieszcając w pobliżu krawędzi profil szkieletu skosu. A nie mozna po prostu przykleić plyty na placki do ścianki kolankowej ? Lepsza bedzie konstrukcja na profilach?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się