Halemba Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij #1 Napisano 27 czerwca 2020 Witam , mam mały problem ,miesiąc temu kładłem gont na wiatę 15m2 , jest nie za wielki spad , gont biłem na pokrycie z desek , wszystko było ok lekkie opady i wszystko się sprawdzało niestety u mnie od tygodnia ulewy nie samowite i zaczął dach wiaty przepuszczać leci w kilku miejscach , i tu mam pytanie czy mogę na ten gont położyć papę , wiadomo rwanie gonta by teraz było czasochłonne , proszę o jakieś pomysły i sugestie pozdrawiam . Link do komentarza
Gość Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij #2 Napisano 27 czerwca 2020 Narzuć tymczasem plandekę, w międzyczasie zbadaj jaki błąd popełniłeś z tym gontem... Jak pogoda się poprawi - zrobisz porządek na dachu. Link do komentarza
Halemba Napisano 27 czerwca 2020 Autor Udostępnij #3 Napisano 27 czerwca 2020 dzięki tylko pytanie czy mogę pokryć ten gont papą ?:) Link do komentarza
Gość Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij #4 Napisano 27 czerwca 2020 Moim zdaniem - nie... Powierzchnia na tym goncie jest zbyt nierówna i papa może nie dać się zgrzać... Ten gont kładłeś wprost na deskowaniu, czy dałeś jakiś podkład? Link do komentarza
Halemba Napisano 28 czerwca 2020 Autor Udostępnij #5 Napisano 28 czerwca 2020 Właśnie nic nie dałem, błąd nie ludzki, teraz myślę że chyba kupię blachę ocynk i powkręcam ją chyba to by było najlepsze wyjście? Link do komentarza
Gość Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij #6 Napisano 28 czerwca 2020 Jaki spadek ma dach? Sam robiłeś tę wiatę? Link do komentarza
Halemba Napisano 28 czerwca 2020 Autor Udostępnij #7 Napisano 28 czerwca 2020 5stop. Znajomy ale dach wykonczalem SAM deskami szalunkowanymi Link do komentarza
Gość Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij #8 Napisano 28 czerwca 2020 Dnia 28.06.2020 o 11:24, Halemba napisał: 5stop Rozwiń No, właśnie... zdecydowanie za mało! zabezpiecz teraz, potem zerwij to, nad czym się tak wymordowałeś i daj po prostu papę porządną. na duży zakład, zgrzej dobrze... Na wiatę powinna wystarczyć jedna warstwa... Link do komentarza
Mistrz Jan Napisano 18 lipca 2020 Udostępnij #9 Napisano 18 lipca 2020 Nic nie zrywaj. Połóż na to papę 5,2 mm i wnuki będa się martwiły Jan. 1 Link do komentarza
zenek Napisano 18 lipca 2020 Udostępnij #10 Napisano 18 lipca 2020 Mistrz Jan zawsze mądrze radzi Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się