-
Kto przegl膮da 0 u偶ytkownik贸w
- Brak zalogowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Tw贸j e-mail
-
Najnowsze posty
-
Lakier tylko jachtowy, oczywi艣cie bezbarwny, natomiast kolor drewna ustalisz sobie bejc膮. Czy lakierobejca? Nie wiem, ale chyba nie jest to potrzebne. Nie wiem jak z przyczepno艣ci膮 lakieru jachtowego do lakierobejcy. 聽 Jachtowym lakierowa艂em pr贸g wej艣ciowy do domu. Jesionowy. Ma rok, na razie 艣ladu u偶ytkowania nie widz臋. 3 warstwy po艂o偶y艂em.聽 Lakieruje si臋 tak jak ka偶de drewno. Pierwsza warstwa musi wyschn膮膰 i wtedy nale偶y delikatnie przeszlifowa膰 powierzchnie, aby po艂ama膰 w艂贸kienka, kt贸re si臋 podnios艂y.聽
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Tadeusz: Obskurna obs艂uga z traktorowej Zachowania prostackie Ceny kosmicznie drogie w por贸wnaniu z konkurencj膮 Nie polecam kupowania tam -
Przez lukasz9315 · Napisano
Witam.聽 Jak radzi膰 sobie z ciekiem okresowym? Woda sp艂ywa z dzia艂ki s膮siad do rowu w drodze dojazdowej do mojej dzia艂ki. Mimo to ziemia w drodze jest grz膮sk膮 i nie da si臋 przejecha膰. Moja dzia艂ka tylko w cz臋艣ci jest na tym samym poziomie co droga dojazdowa. Jakie艣 7 metr贸w od drogi w g艂膮b mojej dzia艂ki robi si臋 spadek. Jakie艣 40 cm. Mimo to moja dzia艂ka wydaje si臋 ok. Architekt wykona艂 badania i nie wykry艂 w贸d gruntowych. Badania wykonano podczas suszy. Cieku wodnego nie ma na mapach dlatego musi to by膰 okresowy.聽 W dodatku s膮siad po drugiej stronie chce si臋 budowa膰 du偶o powy偶ej mojego poziomu zero. R贸偶nica ponad 1.5m. B臋dzie robi艂 fos臋 wzd艂u偶 granicy naszej dzia艂ki.聽 聽 Martwi臋 si臋 偶e mnie zaleje woda z ka偶dej strony . Architekt robi艂 adaptacj臋 nie wiedz膮c o tym cieku. I nie mam w planach podnosi膰 terenu. Projektowany poziom zero domu jest 22cm powy偶ej poziomu drogi.聽 聽 Co najlepiej zrobi膰 w takiej sytuacji?聽 -
Nikt nie podpowie z w艂asnego do艣wiadczenia, jakiego u偶y膰 produktu? Teori臋 znam, ale w praktyce nie lakierowa艂am nigdy drewna 馃槄 Blat kupi艂am.聽 聽 Poniewa偶 jestem w gor膮cej wodzie k膮pana, termin remontu ustali艂am na d艂ugi weekend majowy聽 聽 Musz臋 jeszcze jecha膰 do firmy i zam贸wi膰 p艂yty w臋glowe 馃檪 W zamy艣le mat, ale je艣li opcja w po艂ysku powali mnie na kolana z zachwytu, nie wykluczam i tej 馃槈
-
Nie pracuj臋 w polu, 偶eby musie膰 w ci膮gu dnia my膰 stopy 馃槅 Prysznic raz dziennie w zupe艂no艣ci wystarczy 馃檪 聽 Porady potrzebuj臋, moi drodzy.聽 Stan臋艂o na tym, 偶e blat b臋dzie drewniany - d臋bowy. B臋dzie po艂o偶ony na metalowej widocznej ramie (ca艂o艣膰 utrzymana w stylu industrialnym). Co艣 w ten dese艅:聽 聽 Blat b臋dzie zakupiony w opcji surowej. Nie chc臋 go olejowa膰, bo to niewystarczaj膮ce zabezpieczenie w 艂azience (kosmetyki, myd艂o, pasta do z臋b贸w mog膮 zostawi膰 plamy).聽 B臋d臋 musia艂a go polakierowa膰.聽 Potrzebuj臋 informacji, czy znajd臋 lakier w opcji mat, kt贸ry zabarwi mi surowe drewno na odcie艅 rustykalny (d膮b artisan na przyk艂ad). Nie chc臋 na nim 偶贸艂tych refleks贸w. Ma i艣膰 w odcienie szare.聽 A mo偶e lakierobejca?聽 馃 Podpowiecie co艣?聽 聽 Blat taki chce kupi膰: 聽 聽
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utw贸rz konto lub zaloguj si臋, aby skomentowa膰
Musisz by膰 u偶ytkownikiem, aby doda膰 komentarz
Utw贸rz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest 艂atwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj si臋
Masz ju偶 konto? Zaloguj si臋.
Zaloguj si臋