usiek Napisano 8 marca 2020 Udostępnij #1 Napisano 8 marca 2020 Gdzie szukać "instrukcji" jak wejście z poniższej wizualizacji wykonać w realu? Jak się do tego zabrać? Myślę wykonać to z kostki. Widziałem coś takiego przy prawie identycznym domu (bo od tego samego projektanta) ale z drogi jak przejeżdżam tam samochodem Pytam o to już żeby mieć czas na psychiczne przygotowanie się do tego. Na wizualizacji są 3 schodki ale u mnie 3 nie da rady.... trzeba będzie zrobić tylko dwa... Link do komentarza
Knapik45 Napisano 9 marca 2020 Udostępnij #2 Napisano 9 marca 2020 Tym lepiej, cenowo wyjdzie o wiele taniej Sam mam stopni prawie 7 i niestety ale kosztowało mnie to kupę kasy. Najlepiej po prostu skontaktowac się z jakąś firmą która zajmuje sie kładzeniem kostki. Link do komentarza
zenek Napisano 9 marca 2020 Udostępnij #3 Napisano 9 marca 2020 16 godzin temu, usiek napisał: Myślę wykonać to z kostki. Kostka to dobry wybór. I wizualnie, i użytkowo. No i zawsze można przełożyć, jak gdzieś opadnie - albo się znudzi Trzeba pamiętać o odpowiednich spadkach i odprowadzeniu wody opadowej. Link do komentarza
Gość Napisano 9 marca 2020 Udostępnij #4 Napisano 9 marca 2020 4 minuty temu, Knapik45 napisał: Sam mam stopni prawie 7 Czy mógłbyś wrzucić fotkę tych schodów? Ciekawy jestem jak są wykonane i jak wyglądają... 7 stopni na kostkę to dość wysoko... 16 godzin temu, usiek napisał: Myślę wykonać to z kostki. Ale te dwa, czy trzy stopnie z kostki, to najlepszy wybór, tak jak pisze zenek, no, chyba, że kasa Cię nie ogranicza i zrobisz stopnie z kamienia... np. płyt granitowych... 11 minut temu, Knapik45 napisał: Najlepiej po prostu skontaktowac się z jakąś firmą która zajmuje sie kładzeniem kostki. Link do komentarza
usiek Napisano 9 marca 2020 Autor Udostępnij #5 Napisano 9 marca 2020 Kasa mnie własnie ogranicza dlatego zrobię to sam Już ze szwagrem w zeszłym roku chodnik zrobiliśmy u teściowej.... w sumie on zrobił i nieźle mu to wyszło. Tam trzeba będzie ileś wykopać, podsypać czymś odpowiednim, obsadzić na zaprawie obrzeża (palisady)... itd O nawet fotkę znalazłem w necie: Link do komentarza
Gość Napisano 9 marca 2020 Udostępnij #6 Napisano 9 marca 2020 58 minut temu, usiek napisał: ze szwagrem w zeszłym roku chodnik zrobiliśmy tak mi się przypomniało sprzed lat: Link do komentarza
zenek Napisano 9 marca 2020 Udostępnij #7 Napisano 9 marca 2020 17 godzin temu, usiek napisał: Gdzie szukać "instrukcji" jak wejście z poniższej wizualizacji wykonać w realu? Jak się do tego zabrać? tu masz artykuł nt:' 1 Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2020 Udostępnij #8 Napisano 9 marca 2020 4 godziny temu, zenek napisał: tu masz artykuł nt:' Wkleiłeś nie link do artykułu tylko link do tematu z forum. Poprawnie link do artykułu https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/870-ukladamy-kostke-brukowa-poradnik-praktyczny Link do komentarza
zenek Napisano 10 marca 2020 Udostępnij #9 Napisano 10 marca 2020 (edytowany) 12 godzin temu, mhtyl napisał: Wkleiłeś nie link do artykułu tylko link do tematu z forum. Rzecz ywiście... Ale - w nagłówku jest tam też link do artykułu - więc nie jest tak źle Usiek pewnie znalazł, o dał punkta, więc OK Edytowano 10 marca 2020 przez zenek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się