A po co Ci równa pod płytki? Ja zanim się kapnąłem, że mam 1.5cm mniej na metrze długości, to stwierdziłem, że bez sensu kombinować i klejem wszystko zniwelowałem, a płytki pierwszy raz w życiu kładłem. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Przeleciałbym taką tarczą do żywego betonu, bo na tłustej sadzy raczej nic się nie przylepi. Podobną za 20zł mam i zeszlifowała już z kilkanaście m2 i niewiele jej ubyło. https://allegro.pl/oferta/tarcza-do-szlifowania-betonu-kamienia-garnkowa-segment-diamentowa-125-mm-16107785805 Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Cześć
Chciałem położyć płytki na posadzce betonowej w pomieszczeniu po kotłowni (ekogroszek).
Posadzka betonowa nie była wcześniej niczym zabezpieczona, po 13 latach palenia w piecu mocno zanieczyszczona sądzą, i pyłem węglowym. Próbowałem zmyć to woda z mydłem malarskim jednak nadal po przetarciu ręką pozostają tłuste zanieczyszczenia.
Czy jak zagruntuje to można kłaść płytki czy należy jeszcze dokładniej usunąć zanieczyszczenia z sadzy?
Obawiam się że może to istotnie wpłynącć na przyczepność kleju.
Pozdrawiam
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się