Platinum_ Napisano 24 lutego 2020 #1 Napisano 24 lutego 2020 Witam Stoję przed dylematem jaką podbitkę wybrać. Mam gotowa ze świerka ale zastanawiam się czy jej nie sprzedać i nie kupić z pvc... Macie takie rozwiązania ktoś u Siebie ? Czy można pvc wykorzystać na nadbitke na krokwiach ?
mazwoj Napisano 24 lutego 2020 #2 Napisano 24 lutego 2020 PCV polecę z Boryszewa jeśli jeszcze takową robią. Swego czasu i to mój szef miał w sprzedaży. Ze wszystkich różnych podbitek ta była gruba, a cena niska. Mieli różne - od barwionych w masie, przez laminaty i laminaty PMMA jeśli nie pokręciłem nazwy. Nie do zajechania. Nie wiem jak drewno, bo nie użytkuję, choć wiadomo, że wygląd nieporównywalnie lepszy. Od razu mówię, że to było kilka lat wstecz na rynku więc jak się mylę, to niech ktoś mnie skoryguje.
Chaton Napisano 24 lutego 2020 #3 Napisano 24 lutego 2020 18 godzin temu, Platinum_ napisał: Witam Stoję przed dylematem jaką podbitkę wybrać. Mam gotowa ze świerka ale zastanawiam się czy jej nie sprzedać i nie kupić z pvc... Macie takie rozwiązania ktoś u Siebie ? Czy można pvc wykorzystać na nadbitke na krokwiach ? Nigdy o czymś takim nie słyszałam żeby robić nadbitkę z pvc. Sama mam właśnie nadbitkę drewnianą wygląda fajnie ale jest nowa, co będzie z nią po latach to się dopiero przekonam.
Gość mhtyl Napisano 24 lutego 2020 #4 Napisano 24 lutego 2020 24 minuty temu, Chaton napisał: Nigdy o czymś takim nie słyszałam żeby robić nadbitkę z pvc. Sama mam właśnie nadbitkę drewnianą wygląda fajnie ale jest nowa, co będzie z nią po latach to się dopiero przekonam. A w czym to przeszkadza? Jeżeli robi się nadbitkę i podbitkę drewnianą to jaki problem zrobić nadbitkę z pcv?
Chaton Napisano 25 lutego 2020 #5 Napisano 25 lutego 2020 Chętnie bym tak sama zrobiła ale nie spotkałm się nigdzie ani w internecie ani na żywo, więc wolałam na swoim domu nie eksperymentować. Osobiście mi się pcv bardziej podoba bo można idealnie dobrać pod kolor okien.
Platinum_ Napisano 25 lutego 2020 Autor #6 Napisano 25 lutego 2020 15 godzin temu, mhtyl napisał: A w czym to przeszkadza? Jeżeli robi się nadbitkę i podbitkę drewnianą to jaki problem zrobić nadbitkę z pcv? Spotkałeś się już gdzieś z pvc?
Gość mhtyl Napisano 25 lutego 2020 #7 Napisano 25 lutego 2020 3 godziny temu, Platinum_ napisał: Spotkałeś się już gdzieś z pvc? W zasadzie nie przywiązywałem do tego uwagi bo nadbitkę z pcv z daleka trudno odróżnić od drewnianej no i też trudno dojrzeć bo znajduje się od spodu dachu. 3 godziny temu, Chaton napisał: Osobiście mi się pcv bardziej podoba bo można idealnie dobrać pod kolor okien. Idziesz nie w tym kierunku. Nadbitkę dobiera się do koloru krokwi a nie okien i być może z tego powodu jest bardziej popularna nadbitka drewniana którą można pomalować pod kolor więźby. Z podbitką nie ma problemu bo praktycznie krowie są zakryte i wtedy oczywiście można podbitkę dobierać sobie do koloru okien czy elewacji. Choć nie twierdzę że nadbitki z pcv nie można podebrać pod kolor krokwi a raczej chyba łatwiej dobrać kolor krokwi do nadbitki
Chaton Napisano 25 lutego 2020 #8 Napisano 25 lutego 2020 W sumie tak, masz racje z tymi krokwiami, można je przemalować na dowolny kolor.
tomasz7713 Napisano 26 sierpnia 2020 #9 Napisano 26 sierpnia 2020 Ja robiłem podbitkę z plyty MPB, jest wytrzymała nic się z nią nie dzieje.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się