Skocz do zawartości

Historia edycji

zenek

zenek

3 godziny temu, bajbaga napisał:

Z prawnego punku widzenia, nie ma czegoś takiego jak "ułamek" kondygnacji.

ułamek może nie ale pół jak widać może być :yahoo:

1 godzinę temu, Jovi666 napisał:

Dotyczy mnie MN I nie ma ustaleń szczegółowych.

" o ile ustalenia szczegółowe nie stanowią inaczej, wysokość zabudowy nie może przekraczać, licząc od poziomu terenu do
najwyższego elementu konstrukcyjnego budynku:
a) 2,5 kondygnacji naziemnej wraz z poddaszem i nie więcej niż 11m: na terenach zabudowy mieszkaniowej
jednorodzinnej MN oraz mieszkaniowej jednorodzinnej intensywnej MNi i zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej i
mieszkaniowej jednorodzinnej intensywnej z dopuszczeniem funkcji usługowej MN/U, U/MN, U/MNi,

Dla mnie wszystko jasne - ustalenia planu miejsccowego są prawem :14_relaxed: obowiązującym. Nic dodać nic ująć.

Musisz tylko sprawdzić wys. do szczytu dachu (bo chyba o to chodzi) od niższego poziomu -  ma być najwyżej 11m. Więc jeśli jest mniej, a chyba jest, to nawet możesz sobie zrobic większy spadek połaci (czyli wiecej pow. mieszkalnej w dachu).

zenek

zenek

3 godziny temu, bajbaga napisał:

Z prawnego punku widzenia, nie ma czegoś takiego jak "ułamek" kondygnacji.

1 godzinę temu, Jovi666 napisał:

Dotyczy mnie MN I nie ma ustaleń szczegółowych.

" o ile ustalenia szczegółowe nie stanowią inaczej, wysokość zabudowy nie może przekraczać, licząc od poziomu terenu do
najwyższego elementu konstrukcyjnego budynku:
a) 2,5 kondygnacji naziemnej wraz z poddaszem i nie więcej niż 11m: na terenach zabudowy mieszkaniowej
jednorodzinnej MN oraz mieszkaniowej jednorodzinnej intensywnej MNi i zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej i
mieszkaniowej jednorodzinnej intensywnej z dopuszczeniem funkcji usługowej MN/U, U/MN, U/MNi,

Dla mnie wszystko jasne - ustalenia planu miejsccowego są prawem :14_relaxed: obowiązującym. Nic dodać nic ująć.

Musisz tylko sprawdzić wys. do szczytu dachu (bo chyba o to chodzi) od niższego poziomu -  ma być najwyżej 11m. Więc jeśli jest mniej, to nawet możesz sobie zrobic większy spadek połaci (czyli wiecej pow. mieszkalnej w dachu).

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...