Skocz do zawartości

Historia edycji

PeZet

PeZet

2 godziny temu, kazik693 napisał:

Witam, proszę o porady jakiej marki Panele użyć na ogrzewanie podłogowe. Zależy mi, aby opór cieplny był najniższy z możliwych i żeby specyfikacja techniczna producenta to określała.

Panele podłogowe będą położone na podkładzie kwarcowym. Może już ktoś ma doświadczenie w postaci kilku sezonów grzewczych na podłogówce :)

Dzięki za porady :)

Hejka. Gdybyś pierwszy znalazł te informacje, których szukasz, bo przeczytasz w specyfikacjach, albo dostaniesz od producenta odpowiedź na twojego maila z pytaniem, to podziel się, proszę, tymi informacjami, bo myślę, że wiele osób na tym skorzysta. Ja też.

Pozdrowienia.

PS. Jeśli masz podłogówkę liczoną pod panele, to wszystko jedno jakie położysz. Jak masz liczoną pod deski, to też wszystko jedno. Jak masz liczoną pod terakotę, to lekko gorzej, ale też tragedii nie ma, bo ogrzewanie podłogowe zawsze, ale to zawsze jest przewymiarowane, więc nie zmarzniesz.

PeZet

PeZet

PeZet

1 godzinę temu, kazik693 napisał:

Witam, proszę o porady jakiej marki Panele użyć na ogrzewanie podłogowe. Zależy mi, aby opór cieplny był najniższy z możliwych i żeby specyfikacja techniczna producenta to określała.

Panele podłogowe będą położone na podkładzie kwarcowym. Może już ktoś ma doświadczenie w postaci kilku sezonów grzewczych na podłogówce :)

Dzięki za porady :)

Hejka. Gdybyś pierwszy znalazł te informacje, których szukasz, bo przeczytasz w specyfikacjach, albo dostaniesz od producenta odpowiedź na twojego maila z pytaniem, to podziel się, prosze tymi informacjami, bo myślę, że wiele osób na tym skorzysta. Ja też.

pozdrowienia.

PS. Jeśli masz podłogówkę liczoną pod panele, to wszystko jedno jakie położysz. Jak masz liczoną pod deski, to tez wszystko jedno. Jak masz liczoną pod terakotę, to lekko gorzej, ale tez tragedii nie ma, bo ogrzewanie podłogówke zawsze, ale to zawsze jest przewymiarowane, więc nie zmarzniesz.

PeZet

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...