Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Słyszałam, że istnieje prawdopodobieństwo, aby kominek miał możliwość napełniania drewnem nie tylko od frontu, ale też od strony tylnej, wówczas mógłby być ładowany w pomieszczeniu gospodarczym, a pokój byłby czysty...Czy to prawda? icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Nie słyszałam o czymś takim .Byłoby to bardzo wygodne. Tylko czy nie uciekało by ciepło?

Pewnie masz rację z ciepłem, ale czego ludzie nie wymyślą. Czekam na dobrą wiadomość. Dziękuję za odp. i pozdrawiam
Napisano
Cytat

poszukajcie na www.twojekominki.pl. tam jests sporo info w sprawie wielu rodzajow kominkow. pozadrawiam

Tam nic a nic nie ma poza sprzedażą kominków - informacji 0. icon_neutral.gif
Napisano
Myślę, że taki kominek można zrobić na zamówienie - wtedy szyba która jest z przodu i się otwiera byłaby nieotwieralna a otwierały by się drzwiczki z drugiej strony komina np. w pomieszczeniu gospodarczym.

Ale dlaczego myslisz, że mając typowy kominek będzie od niego brudno? Nie jest tak źle jak się wydaje. U mnie nie jest to jakoś specjalnie odczuwalne - wręcz śmiem twierdzić że kominek brudzi mniej niż dzieci!!!!
Napisano
Dzieci porównywane do kominka? Chyba jednak więcej radości mamy z dzieci niż z kominka. A tak z ciekawości, po co szukać kominka ładowanego od tyłu jeśli te typowe sprawdzają się i nie ma z nimi problemów?
Napisano
Wcale się nie sprawdzają obecne kominki, mam w domu kominek, palęw nim często i ma dwie podstawowe wady: kiedy nie jest napalone ciągnie od niego oraz jest o wiele więcej kurzu, kiedy się w nim pali. Szukam lepszego rozwiązania, a ładowanie od tyłu jest bardzo praktyczne
Napisano
Dziękuję i również pozdrawiam. Tak sobie myślę.. w kominku jest coś takiego jak szyber. Może z nim coś jest nie tak bo nikt z tych którzy mi zachwalali kominki nie wspominał o tym, że wieje z niego zimnem.
Napisano
Cytat

Słyszałam, że istnieje prawdopodobieństwo, aby kominek miał możliwość napełniania drewnem nie tylko od frontu, ale też od strony tylnej, wówczas mógłby być ładowany w pomieszczeniu gospodarczym, a pokój byłby czysty...Czy to prawda? icon_rolleyes.gif

Kominki ładowane od tyłu znajdują się w ofercie firmy Brunner. Najlepiej skontaktowac się z nimi osobiście w tej sprawie http://www.brunner.pl/kontakt.php
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
no w dzisiejszych czasach trudno jest o dobra firme o dobrych fachowcow w wielu branazach, ja akurat w branzy kominkowej trafilem dobrez:)
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

no w dzisiejszych czasach trudno jest o dobra firme o dobrych fachowcow w wielu branazach, ja akurat w branzy kominkowej trafilem dobrez:)

gratuluję

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...