-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
ciekawa ta ściana międzylokalowa a dokumentacja? nie dostałeś? coś byś wkleił...
-
o pardon, moje koty właśnie przez te mrozy korzystają z peletu, nie było problemu z zamówieniem, kolejny deepfake?
-
oprócz problemów technicznych z samym wykonaniem "ostrogi" nie widzę jakiś wielkich przewal; same problemy nazwałbym nawet głupotą, ale rysunek wszystko przyjmie, a wykonawca za to skasuje coś ekstra, więc wszyscy (oprócz inwestora ) będą zadowoleni co do uziomu to zawierzyłbym jednemu i drugiemu (nawt inwestorowi), nie ma to jak cytadela energetyczna
-
Wartościowe opinie znajdziesz np. tutaj Podstawowe błędy
-
Przez Darja Zabrzyńska · Napisano
Cześć wszystkim, Potrzebuję porady ekspertów przed zakupem materiału. Wybieram między blachodachówką w arkuszach a modułową. Poniżej szczegóły inwestycji: Kąt nachylenia: 43 stopnie (dach stromy, mocno eksponowany). Wymiary: Główna połać ma 690 cm długości. Ograniczenie: Max arkusz dostępny w wybranej powłoce to 600 cm, więc przy arkuszach na wymiar i tak wchodzi łączenie poprzeczne. Przeszkody: Na dachu mam okno połaciowe, komin oraz systemowe kominki wentylacyjne (plastikowe). Dodatki: Do pokrycia jest też ganek (widoczny na foto, ok. 400x300 cm) z koszami. Kolor: Antracyt mat. Moje pytania do Was: Przy kącie 43 stopnie dach jest "jak na dłoni". Czy przy łączeniu arkuszy (600+90 cm) nie będzie widać brzydkiego uskoku? Czy modułówka z fabrycznym przetłoczeniem nie wypadnie tu estetyczniej? Jak czarny mat zachowuje się przy docinaniu wokół komina i okna? Przy arkuszach 6-metrowych ekipa ma trudniej z manewrowaniem – czy często zdarzają się uszkodzenia powłoki przy takiej długości? Czy przy takim kącie i ganku z koszami, różnica w odpadzie materiału między modułem a arkuszem będzie bardzo odczuwalna w portfelu? Co byście położyli na moim miejscu, żeby za 5-10 lat nie było problemów ze szczelnością na łączeniach poprzecznych? Z góry dzięki za każdą merytoryczną opinię!
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się