Skocz do zawartości

Wkład kominkowy zamiast pieca kaflowego

Dariusz_30

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich!
Ostatnio kupilem mieszkanie w starym budownictwie i tam jest piec kaflowy, który nie nadaje się już do użytku. Czy można zrobić tak że wyrzuce ten piec kaflowy i wstawie tam wkład kominkowy? Znalazłem wkład kominkowy mały o mocy 10 kW - Neptun
Napisano
Czytam właśnie wszysko o kominkach. Niektóre opinie są zniechęcające. Ale pozbywać sie pieca kaflowego? One są ostatnio bardzo modne. Może jeśli się nie nadaje do użytku to zatrzymać go jako dekorację?
Napisano
Nie nadaje się juz do użytku. A na dekoracje to wykluczone , bo co jak zimno się zrobi to raczej dekoracja mnie nie zadowoli. Musze go wyrzucić i kupic wkład kominkowy nie mam wyjścia. A kotła gazowego nie kupie bo teraz to ogrzewanie jest tylko dla vipów
Napisano
Myślę że jest to jakieś rozwiązanie, ale powinieneś wezwać kominiarza - powinien sprawdzić czy kominy są drożne. Powinieneś też udać się do zarządcy budynku - bo być może nie można palić w kominku w blokach.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Kocioł gazowy tylko dla vipów? Przecież są całe osiedla w miastach gdzie żeby nawet mieć ciepłą wodę trzeba ją podgrzać włączając piecyk gazowy.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...