Michał_Południe Napisano 25 listopada 2018 Udostępnij #1 Napisano 25 listopada 2018 Witam, 1) Jaki to producent okien? Logo z koroną. 2) Ułamała mi się część okucia w drzwiach plastikowych, klamka kręci się dookoła 360stopni. Jak wg Was można to naprawić? Można wymienić tę część czy trzeba szukać całego okucia? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 25 listopada 2018 Udostępnij #2 Napisano 25 listopada 2018 Zobacz jaki znak jest wytłoczony na okuciu. Nie sugeruj sie klamka bo to może być logo producenta klamki a nie okucia. 17 minut temu, Michał_Południe napisał: Witam, 1) Jaki to producent okien? Logo z koroną. 2) Ułamała mi się część okucia w drzwiach plastikowych, klamka kręci się dookoła 360stopni. Jak wg Was można to naprawić? Można wymienić tę część czy trzeba szukać całego okucia? Wystarczyło tylko poszperać w necie i się samo znalazło. Jest to okucie firmy Schuco. Raczej do wymiany będzie mechanizm zamka, ale i tak raczej tego sam nie wymienisz. Będziesz musiał znaleźć firmę która stosuje do swoich okien okucia tej firmy i tam zapytać o wymianę. 24 minuty temu, Michał_Południe napisał: 2) Ułamała mi się część okucia w drzwiach plastikowych, klamka kręci się dookoła 360stopni. Jak wg Was można to naprawić? Można wymienić tę część czy trzeba szukać całego okucia? Ta część nazywa sie zasuwnica. Poniżej na fotce jest chyba taka sama jak u Ciebie. Link do komentarza
ravhtc Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij #3 Napisano 26 listopada 2018 Kapica tworzy okna na profilach Schuco.Z tym, że to rejony Śląska, a nie wiem skąd Ty jesteś. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij #4 Napisano 26 listopada 2018 54 minuty temu, ravhtc napisał: Kapica tworzy okna na profilach Schuco. Z tym, że to rejony Śląska, a nie wiem skąd Ty jesteś. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Mnóstwo producentów robi okna na profilach Schuco, wystarczy popytać po okolicznych producentach. Tylko kolega Michał_Południe autor tematu pomimo, że był tu cztery godziny temu nie raczył się odezwać, więc raczej aż tak mu nie zależy na pomocy jakby sie wydawało. Link do komentarza
Michał_Południe Napisano 27 listopada 2018 Autor Udostępnij #5 Napisano 27 listopada 2018 Dzięki za pomoc. Zamówiłem część i czekam aż przyjdzie, będę próbował wymienić samemu. Dam znać czy się udało czy wynikły jakieś inne problemy. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się