Reksio Napisano 1 września 2007 #1 Napisano 1 września 2007 Witam,Mam pytanie,jakie są koszty zrobienia szamba?Pozdrawiam
hesia Napisano 1 września 2007 #2 Napisano 1 września 2007 Cze,opierając się na doświadczeniach znajomych nie polecam budowy pojemno sciowego szczelnego szamba ze względu na koszty eksploatacji.Należy rozpatrzyć możliwości zainstalowania małej oczyszczalni ścieków,znajomych to kosztowało 6000 zł. Pozdrawiam
Redakcja Napisano 3 września 2007 #3 Napisano 3 września 2007 Informacje na temat cen szamba znajdzie Pan na cozaile.pl pod adresem: https://budujemydom.pl/cozaile/kanalizacja_i_odwodnienie/oczyszczalnie_szamba/
krzysztof21 Napisano 25 września 2007 #4 Napisano 25 września 2007 Cytat Cze,opierając się na doświadczeniach znajomych nie polecam budowy pojemno sciowego szczelnego szamba ze względu na koszty eksploatacji.Należy rozpatrzyć możliwości zainstalowania małej oczyszczalni ścieków,znajomych to kosztowało 6000 zł. Pozdrawiam Witam. Co do oczyszczalni to bym się dobrze zastanowił, sprawdził teren i poziom wód gruntowych żeby nie okazało się że na wiosnę i jesień mamy skutek odwrotny - cała woda do zbiorników. Znajomi zbudowali oczyszczalnię latem i byli zadowoleni, ale jesienią zrobił się problem. Pozdrawiam
systion Napisano 28 października 2007 #5 Napisano 28 października 2007 Jaka jest możliwośc wyjścia z szambem poza nasz teren? Mam prawie hektar - można powiedzieć ze to dużo ale szkoda mi miejsca.
edit Napisano 13 listopada 2007 #6 Napisano 13 listopada 2007 Cytat Jaka jest możliwośc wyjścia z szambem poza nasz teren? Mam prawie hektar - można powiedzieć ze to dużo ale szkoda mi miejsca. Co masz na myśli mówiąc :"Jaka jest możliwośc wyjścia z szambem poza nasz teren?" Możesz sprecyzować swoje pytanie?
edit Napisano 13 listopada 2007 #7 Napisano 13 listopada 2007 Cytat Witam,Mam pytanie,jakie są koszty zrobienia szamba?Pozdrawiam Szambo o pojemności 11m3 kosztowało nas razem z wykopaniem dołu i zasypaniem go około 2tys. zł. Oczyszczalnie przydomowe to dobry pomysł gdy mamy duużą rodzinę no i dużą działkę (30m od studni sąsiadów i swojej). A koszty takiej oczyszczalni są dość spore - na małej działce nie można zrobić...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się