Witam serdecznie,
Fachowcy zbudowali mi dużą lukarnę (5x6) z jednej strony dachu aby pozbyć się niepraktycznego skosu. Ścianki boczne lukarny zostały stworzone z płyt OSB. Na ściany została pociągnięta membrana z dachu, a następnie położona blacha.
Czy nie będzie problemów z takim rozwiązaniem ? Nie powinno się jakoś zaimpregnować płyty OSB ? Jak zapytałem fachowca o jakieś ocieplenie od zewnątrz, to powiedział, ze można tam włożyć między blachę na OSB wełnę 4cm. Bardzo proszę o porady.
Dach ma jakieś 23°
Wygląda że jest płaski bo zdjęcie robione dużo niżej niż poziom działki.
Oryginalnie wejście na strych było schodami ale zlikwidowałem i przerobiłem na właz. Budynek obniżony więc nie będę często tam wychodził 🤔😁
Szkoda tylko że nie udało mi się okna z klatki schodowej dać nad dach nad garażem bo trzymała mnie płyta z klatki.
Praca powoli idzie bo wszystko praktycznie samemu robię z tatą.
Poniżej wysyłam zdjęcie naszej ostatniej roboty😁😁😁
Oświetlenie LED😜😜
Sama więc przyznajesz, że 150m2 to żsdne wielkie luksusy tylko wygoda.
Nie chcieliśmy i nie chcemy większego domu, między innymi z powodów o których pisałaś (sprzątanie, klimatyzacja, itp). Oczywiście wszystko na jednej kondygnacji (na wspinaczki już za starzy )
Nie będę się jednak spierał "nad wyższością" Niech każdy mieszka jak lubi i jak jemu wygodnie.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się