Skocz do zawartości

Drzwi na wymiar, drzwi felc 2 cm, oklejanie metalowych futryn

Emkapol

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Planujesz wymienić drzwi w swoim mieszkaniu? Masz stare metalowe futryny?

Nie musisz ich usuwać!
Zadzwoń do nas tel. 608 537 009

Wykonujemy:
- drzwi wewnętrzne i zewnętrzne wewnątrz klatkowe,
- drzwi o nietypowym wymiarze do istniejących ościeżnic,
- drzwi z felcem 2 cm,
- renowacje ościeżnic metalowych na kilka sposobów (oklejanie ościeżnic metalowych, nakładki na metalowe futryny, zabudowy ościeżnic stalowych (ZOS)),
- drzwi z nowymi ościeżnicami,
- drzwi w systemie bezprzylgowym, dwuskrzydłowe, przesuwne w systemie naściennym i chowanym w ścianę, skośne, wahadłowe, składane, niewidoczne (zlicowane ze ścianą)

Sprawdź nasze realizacje na http://emkapol-drzwi.pl

Pomiar, wycena i doradztwo GRATIS!

logo12.png

Edytowano przez Emkapol (zobacz historię edycji)
Napisano

Jestem ciekaw w jaki sposób robicie okleinowanie ościeżnic? Tak z czysto branżowej ciekawości, bo jest to niezwykle rzadko stosowane.

Co do nakładek na ościeżnice to nie jest to jakaś wiedza tajemna i takie coś jest dostępne na szeroką skalę. Produkuje to Erkado, Invado i kilka innych dużych i znanych firm. Dobra rzecz jak ktoś nie chce mieć bałaganu przy remoncie. Minus taki, że otwór np. 90-ka będzie po takim remoncie zwężony do 80-ki.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzięki za podpowiedź. Osobiście, skupiam się na lepszych parametrach (choć tu różnica w nich jest niewielka) bo będę potrzebował ich później do świadectwa energetycznego przy wniosku o dofinansowanie pompy ciepła. Z trudnościami w układaniu jakoś sobie spróbuję poradzić.   Szukając jakiegoś "haczyka", myślałem właśnie o parametrach nie podanych w opisie ale skoro ich nie podali, to raczej są mniej istotne i do pełnej oceny tych produktów pozostaje tu pewnie to, co opisałeś, czyli wygoda w układaniu, rozwarstwianie, pylenie, itp. W międzyczasie spróbowałem porównać wełnę szklaną "piano", czyli tą którą używałem dotychczas, z "KT37", czyli jedną z tych, które chcę dokupić i wydają się jednakowe. Jedyna różnica poza długością w rolce i ceną to ta, że sprzedawane są w dwóch innych marketach budowlanych pod różną nazwą.   Podsumowując, jeśli nie ma zbyt dużych różnic między "Uni-matą 38" a "KT 37", to zamówię tą "KT 37". Jest tańsza za metr kw., delikatnie cieplejsza i ma takie same właściwości, jak "Isover Piano", którego używałem dotychczas.      
    • Docinamy na wymiar otwory drzwiowe oraz okienne. Murowany słup na tarasie oraz przed wejściem również doczekał się wymiarów projektowych :) Używamy piły szablastej Dewalt DCS382N  
    • Temat wraca. Niczego w nocy nie znajduję. Tym razem popryskane Mospilanem młode liście gdy ruszyła wegetacja. Niestety. Myślałem że znalazłem winnych, ale Google podpowiada że to larwy biedronki.               A te prócz mszyc,  nie żrą roślin. Kurcze....
    • Skąd taki pomysł? Bo kamień polny może ciekawie wyglądać, ale w zimie jest śliski (po deszczu też jak jest zakurzony). Żebyś słupków nie musiał prostować. Ja bym w kamień nie wchodził.  
    • Kombinujesz jak Kopcia koń pod górkę... Dużo masz tego "dachu" w tej wiacie? Czym jest pokryta?   Jak będziesz kombinował z JAKIMŚ DEMONTOWANIEM LISTEW, to szlag trafi i pokrycie i membranę  i dopiero narobisz...  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...