Skocz do zawartości

Historia edycji

wojciech_pi

wojciech_pi

29 minut temu, Takiowaki napisał:

Nie wiem... 5cm natrysku piany na to od wewnątrz?

Niby można ale tych tubek  chyba wyjdzie  ponad 100szt po 10 zł , a firma od technologii nie przyjedzie bo za mała robota

Witaj Jacku,

po przemyśleniu ja bym zrobił tak po kolei :

1/ wyprowadziłbym 2-3 kominki wentylacyjne (takie jak widziałeś na moich poprzednich fotkach) przez istniejący dach

2/ nawiercił bym po kilka otworów zabezp. siatką na insekty (np fi 25/32/50- powiększyć zawsze można ) w ścianach kolankowych po obu stronach (tych gdzie masz okna) nad belką murłaty (niebieskie kółka na foto)

3/ pomalowałbym 2 razy anty-grzybem "EKO" deski , krokwie i słupy i odczekał 2-3 tyg

4/ jak grzyb zniknie zabrałbym się za zrobienie odrębnego sufitu z płyt OSB (uprzednio bym je zabezpieczył impregnatem grzybobójczym od górnej strony), odseparowując tym samym stary dach od pomieszczeń docelowych ( czerwone linie na foto), poniżej krokwi co zapewni wentylację tej przestrzeni

5/ w trakcie montażu tego sufitu wyprowadziłbym wentylację z pokoi  poprzez regulowane anemostaty i rurą SPIRO w otulinie przez przestrzeń między sufitem a dachem do odrębnych kominków wentylacyjnych

6/ do płyt OSB od dołu  , stelaże met. 5cm , między nie wełnę 5cm , folie paroizolacyjną  i płyty K-G na gotowo.

Jeśli ta koncepcja zawiera gdzieś błędy, proszę o uwagi ekspertów z FORUM

Pozdr

Wojtek

Sufit_1.jpg.d92fcce6cfed8f69321e67e6d1cb4ded.jpgSufit_2.jpg.f5905d6d54e4dd358326f4296b7a8fd0.jpg

wojciech_pi

wojciech_pi

27 minut temu, Takiowaki napisał:

Niby można ale tych tubek  chyba wyjdzie  ponad 100szt po 10 zł , a firma od technologii nie przyjedzie bo za mała robota

wojciech_pi

wojciech_pi

23 minuty temu, Takiowaki napisał:

Sufit_1.jpg

Sufit_2.jpg

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...