Asia 1986 Napisano 31 stycznia 2018 #1 Napisano 31 stycznia 2018 Posiadam fundament z lat 90. Chciałam bym postawić na nim dom? Czy ten pomysł jest możliwy do zrealizowania ? Bardzo proszę o poradę
Gość Napisano 31 stycznia 2018 #2 Napisano 31 stycznia 2018 A jest jakiś projekt budynku, który miał stać na tym fundamencie?
Asia 1986 Napisano 31 stycznia 2018 Autor #3 Napisano 31 stycznia 2018 (edytowany) Jest ale stary. Chciałam bym nowy - współczesny . Nie wiem od czego zacząć. Od biura projektów czy urzędu gminy i działu geodezja Edytowano 31 stycznia 2018 przez Asia 1986 (zobacz historię edycji)
zenek Napisano 31 stycznia 2018 #4 Napisano 31 stycznia 2018 Najpierw informacja w gminie co tam możesz postawić i zastanowić się, czego konkretnie chcesz. Potem konsultacja z projektantem. Stare fundamenty raczej się nie nadadzą, bo trudno kierować się rzutem starych fundamentów przy projektowaniu nowej bryły. Poza tym - nie wiadomo, w jakim są stanie, jakie mają parametry. Ale oczywiście jest jakiś min procent możliwości jego wykorzystania.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 8 lutego 2018 #5 Napisano 8 lutego 2018 U Teścia była nadbudowa piętra i się dało. Grunt rodzimy OK, architekt był, konstruktor był, zgodzili się, że można i się udało. Tyle, że u Teścia na tym fundamencie by wieżowiec postawić można.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się